Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Koulupalon tutkinta päättyi erikoisesti – korjaukset jatkuvat yhä Kannelmäessä

Kannelmäen peruskoulussa yksi luokkahuone on edelleen pois käytöstä.

Pelimannintiellä sijaitsevan koulun paviljonkirakennuksen ikkunasta ulos tuleva ilmastointimuovi muistuttaa uudenvuoden tapahtumista ja siitä että korjaukset jatkuvat yhä.

Sisällä F-rakennuksessa yksi luokkatiloista on edelleen eristetty, eikä sinne ole pääsyä.

Uudenvuodenpäivän vastaisena yönä kouluun tehtiin poikkeuksellista ilkivaltaa. Ikkunan läpi heitettiin yhteen luokkahuoneeseen palavaa materiaalia, joka sai paljon tuhoa aikaan.

– Kaikki irtain tavara on jouduttu hävittämään. Tällä viikolla luokkatilassa aloitettiin purkutyöt, toteaa rehtori Kirsi Juuti.

Tuhotyön korjaukset tulevat kestämään todennäköisesti vielä viikkoja.

– Katon rakenteet ja lattiamateriaali puretaan, koska sammutustöissä on käytetty vettä. On oletettavaa, että ulkoseinissä olevat kipsilevyt ovat kastuneet, Juuti toteaa.

Luokkatila oli koulun 20-oppilaisen neljännen luokan kotiluokka. Oppilaille saatiin järjestettyä uudet tilat toisesta paviljonkirakennuksesta.

– Koulun tilat kaikissa sen neljässä toimipisteessämme ovat käytössä. Onnenkantamoinen oli, että löytyi tämä yksi, missä toimii kirjasto. Ei tarvinnut lähteä etsimään tilaa muualta.

Rehtori Juuti kertoo itse saaneensa tietää tuhotyöstä ensimmäistä kertaa nettiuutisesta alkaessaan uudenvuodenpäivänä aamutuimaan lukemaan kotonaan uutisia.

– Kyllä se oli itselle aika hätkähdyttävä hetki. Tarkistin uutisesta oikein uudemman kerran, että oliko kyse todella tästä rakennuksesta. Koulussamme on useita toimipisteitä.

Vielä aamupäivän aikana Juuti lähti myös itse todistamaan koiralenkillä tapahtunutta.

Joululoman päätyttyä tapahtuneesta on keskusteltu myös oppilaiden kanssa, koteihin on lähetetty tapahtuneesta Vilma-viesti ja oppilashuolto on tarvittaessa ollut käytettävissä.

– Myös opettajat ovat olleet tässä aika herkällä korvalla kuuntelemassa oppilaiden tuntoja, Juuti sanoo.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että poliisi on lopettanut tapauksen esitutkinnan eikä se tule etenemään syyttäjälle. Tekijäksi paljastunut henkilö on kuollut. Poliisi vahvistaa, että ilkivalta ja kuolema eivät liity toisiinsa. Koululla ja tuhotyöllä ei myöskään ollut yhteyttä toisiinsa, toteaa tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Crista Granroth.

– Tällä haluamme vähentää mahdollisia huhuja tai ajatuksia, ettei kukaan vanhempi tai oppilas ajattelisi, että teolla olisi ollut jotain heihin kohdistuvaa. Tämä oli satunnaisesti valikoitunut kohde, Granroth kommentoi HU:lle.

Henkilö ei myöskään ollut poliisille ennestään tuttu. Poliisi pääsi tekijän jäljille melko pian palon syttymisen jälkeen.

Pelimannintiellä kuusi paviljonkirakennusta toimii evakkotiloina Kannelmäen peruskoulu Kanneltien toimipisteen peruskorjauksen ajan. Remontti valmistuu ensi vuoden alussa.

Peruskorjauksessa uusitaan vuonna 1959 valmistuneen koulun ulkokuorta ja salaojat. Vaurioituneet ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet poistetaan. Katolle asetetaan aurinkopaneeleita.