Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yli 14 kilometrin kierros Helsingin rannoille sai opasteet – paljon luontokohteita ja nähtävää

Helsingin opastettujen rantareittien verkosto laajenee. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden avuksi on tänä talvena lisätty uusia opasteita Seurasaarenselän kiertävälle reitille, ja työ viimeistellään keväällä.

Reilun 14 kilometrin pituinen opastettu kierros kulkee Kuusisaaren, Lehtisaaren, Kaskisaaren ja Lauttasaaren läpi, ja mantereella se yhdistyy Töölön rantoja kiertävään reittiin. Reitin varrella on runsaasti luontokohteita ja nähtävää, ja tietysti itse Seurasaari.

Reitin käyttäjän on hyvä huomata, että kävelyn ja pyöräilyn reitit poikkeavat joiltain osin, sillä reitti ei ole kaikkialta pyöräiltävissä, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Reitti ei myöskään ole koko pituudeltaan esteetön eikä valaistu.

Seuraavaksi rantareittiverkoston opastus laajenee Lauttasaareen.

– Rantareitit kannustavat kaupunkilaisia liikkumaan ja virkistymään merellisen luonnon äärellä. Itse reittien ja niiden viereisten viheralueiden opastukset tukevat Helsingin luonto- ja virkistyspalveluiden saatavuutta, kertoo suunnitteluvastaava Pia Rantanen kaupunkiympäristön toimialalta.

Rantareittien opastus toteutetaan osaksi olemassa olevaa kävelyn ja pyöräilyn reitistöä. Opaskartoilla ja maastoon sijoitetuissa opasteissa jokainen reitti on merkitty omalla värillään.

Seurasaarenselän reitin väri on vaaleansininen. Opasteet ovat jo lähes valmiit, mutta lisää opastetarroja asennetaan reitille säiden salliessa vielä kevään 2023 aikana.