Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mikko, 76, pettyi Helsingin syksyllä avatulla jättikirppiksellä – kolmen päivän myynnissä karu tulos

Bewen kirpputorin erikoisuutena on myyntipäivinä esiintyvä yhtye ja Remu shop.

Raija Heikura on kävellyt lauantaina Maunulasta Vallilan kirpputorille. Hän on tullut katselemaan tavaroita yhdessä ystävänsä Victoria Kiounerin kanssa. Molemmat ovat tehneet jo löytöjä.

Tämä ilmiö houkuttaa nyt väkeä takaisin kauppakeskuksiin – Sofia, 22, saapui varta vasten: "Uniikkeja ja tarkasti valittuja"

Heikuran kassissa on 1990-luvulla ovensa sulkeneen Kansallis-Osake-Pankin logolla varustettu koristevati. Hän oli aikoinaan töissä pankissa.

Kiouner on tehnyt kaupat pikkulusikoista ja keltaisesta robottiukosta.

Heikura on käynyt jääurheiluseura Bewen pitämällä kirpputorilla jokusen kerran. Hänen näkemyksensä paikasta on kaksijakoinen.

– Joillakuilla on tosi hyviä, siistejä ja ehjiä tuotteita, mutta sitten negatiivinen puoli: toisilla on tosi vanhoja, huonoja, likaisia ja rikkinäisiä tuotteita, Heikura sanoo.

Hän myös harmittelee, että kirpputorilla pitää kävellä paikoin tyhjien myyntipöytien välissä. Varsinaiset myyjien pöydät olisi hänen mielestään voitu järjestellä tiettyyn paikkaan esimerkiksi sisäänkäynnin läheisyyteen.

Paikoin tuotteet ovat Heikuran mielestä hieman ylihintaisia, mutta aina voi onneksi tinkiä. Koristevadin hinnasta lähti tinkaamalla puolet pois.

Heikura kävi itse myymässä ennen joulua. Sängyn peittoja ja vaatteita meni kaupaksi, mutta laseja piti viedä takaisin kotiin.

– Maustekakut menivät ihan kuumana heti, kun kirpputorin ovet aukesivat.

Myyntiin hän ei ollut täysin tyytyväinen, mutta tarkoituksena olikin lähinnä päästä eroon tarpeettomista tavaroista ja vaatteista.

Bewen kirpputori aloitti viime syksynä Kuortaneenkadulla Onnisen vanhoissa tiloissa. Aikaisemmin kirpputori on toiminut eri paikoissa pääkaupunkiseudulla.

Kirpputorin oven vieressä on kahvio, josta voi ostaa muun muassa grillimakkaraa välipalaksi.

Paikan erikoisuutena on live-musiikki. Vaihtuva yhtye esiintyy myyntipäivinä noin puolen tunnin ajan.

Lauantaina kirpputorin takanurkassa soitti Ulla Hillebrandt. Syksyllä kirpputorivieraat pääsivät kuulemaan Pelle Miljoonaa, Tumppi Varosta ja Antti Reiniä.

Toinen erikoisuus on Remu shop, jossa on myynnissä muusikko Remu Aaltosen tavaroita.

Vuoden ensimmäisenä lauantaina kirpputorilla oli paljon tyhjiä myyntipaikkoja. Ihmisiä kierteli pöytärivistöjen välissä jonkin verran.

Myynnissä olevat tuotteet vaihtelivat laidasta laitaan kuten kirpputorilla kuuluukin. Vaatteita, kirjoja, dvd-elokuvia, kenkiä, koruja, työkaluja, vanhoja julisteita, astioita, lehtiä ja leluja.

Mikko Paavola, 76, istuu myyntipöytänsä takana. Hän on varannut paikan kolmeksi päiväksi.

Pöydällä ovat muun muassa televisio, induktioliesi, hiihtomonot, kolme turkishattua, pukukangasta ja parit farkut. Rekissä roikkuu violetti minkkiturkki. Pöydän vieressä on nojallaan kotimaiset sukset ja sauvat.

Huutokauppoja järjestävä Paavola kertoo tuoneensa myyntiin hieman erilaista tavaraa. Kauppa on käynyt huonosti, ja ihmisiä on ollut hänen mukaansa vähän liikkeellä. Sunnuntailta hän odottaa enemmän, se on yleensä paras myyntipäivä.

Alkuviikosta Paavola kertoo puhelimessa, että myös sunnuntai oli hiljainen. Hän arvelee, että ostajien määrää vähensivät Kaapelitehtaan vintage-tapahtuma ja sunnuntaina Hakaniementorilla pidetyt maalaismarkkinat.

– Minä en saanut pöytäpaikan hintaa myytyä kolmen päivän aikana, Paavola harmittelee.

Hän pitää Vallilan kirpputorin hallia hyvänä ja tilavana myyntipaikkana.

Myös parkkipaikka ja kahvio saavat kokeneelta myyntimieheltä kiitosta.

"Hyvin tehtyjä ja laadukkaita" – helsinkiläiset hullaantuivat vanhojen suomalaismerkkien vaatteista

Poistotekstiilien keräykseen tuotiin "epähygieenisiä" vaatteita, joten vastaanotto Sortti-asemilla loppuu – Uusi keräyspiste avautuu lähelle kantakaupunkia

Kierrätyskeskus avaa uuden myymälän Pasilaan – sijaitsee Triplan vieressä