Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhana Vartiainen matkusti Yhdysvaltoihin – tapaa presidentti Bidenin perjantaina

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on matkustanut Yhdysvaltoihin työmatkalle Yhdysvaltojen ulkoministeriön kutsusta.

Matkan alussa Vartiainen tapasi New Yorkin pormestari Eric Adamsin. Kyseessä oli ensimmäinen Helsingin ja New Yorkin pormestarin tapaaminen.

Viimeisenä matkapäivänä “The United States Conference of Mayors – 91st Winter Meeting” -konferenssiin osallistuvat pormestarit tapaavat presidentti Joe Bidenin ja hallinnon ylintä johtoa Valkoisessa talossa.

Pormestari Vartiaisen ja pormestari Adamsin tapaamisessa keskusteltiin Helsingin ja New Yorkin kaupunkikehityksen painopisteistä uusien yhteistyömahdollisuuksien tunnistamiseksi sekä kansainvälisen turvallisuus- ja geopoliittisen tilanteen vaikutuksista kaupunkeihin.

Washingtonissa pormestari osallistuu konferenssiin 18.–20. tammikuuta. Vartiainen puhuu tapahtumassa useissa ohjelmaosuuksissa, muun muassa viha- ja ääriajatteluun sekä niiden aiheuttamaan väkivaltaan liittyvässä osuudessa. Vartiainen kertoo Helsingin toimenpiteistä kielteisen kehityksen estämiseksi.

– Yksikään globaali haaste ei ratkea ilman kaupunkeja ja niiden välistä kansainvälistä yhteistyötä. Oli kyse sitten turvallisuudesta, ilmastonmuutoksesta tai kestävästä taloudesta, kaupungit voivat jatkuvasti oppia toisiltaan. Arvostan mahdollisuutta tuoda esille Helsingin kaupungin ratkaisuja muun muassa turvallisuuden ja eriarvoistumiskehityksen kysymyksiin, jotka heijastuvat suoraan kaupunkilaisten arkeen ja palveluihin. Matkan aikana käytävät keskustelut ovat äärimmäisen tärkeitä niin Helsingin kuin koko Suomen kannalta, Vartiainen sanoo tiedotteessa.

Perjantaina konferenssiin osallistuvat pormestarit tapaavat Valkoisessa talossa kokouksen ja vastaanoton merkeissä presidentti Joe Bidenin ja Yhdysvaltojen ylintä hallintojohtoa.

Pormestari Vartiaisella on Washingtonissa myös useita muita tapaamisia, jotka liittyvät erityisesti turvallisuuskysymyksiin ja niihin on kutsuttu mukaan yhdysvaltalaisia ja eurooppalaisia pormestareita. Tapaamisten keskiössä on tiedonvaihto amerikkalaisten ja eurooppalaisten pormestarien välillä sekä suhteiden tiivistäminen. Keskustelussa on myös Venäjän rooli disinformaation ja antidemokraattisten liikkeiden edistämisessä.