Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Senaatintorin jättiterassi tekemässä paluun ensi kesäksi – "Edellytykset ovat nyt hyvät"

Suurterassi tekee nyt paluuta Senaatintorille vuoden 2020 kokeilun jälkeen.

Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki ovat tehneet Senaatintorista monivuotisen aluevuokrasopimuksen, jonka turvin alueen infraa ja tapahtumia voidaan ryhtyä kehittämään pitkäjänteisesti.

"Tämä on paikka, jonne voi tulla vaimoa karkuun" – Helsingin lähiöön syntyy joka kesä jättiterassi, jossa ohikulkijatkin huikataan pöydän ääreen

Nyt Kaupunkitilat hakee monivuotista kumppania operoimaan kesäterassitoimintaa ja kehittämään kaupungin ruokakulttuuria yhdessä yhtiön kanssa.

– Monivuotisen sopimuksen myötä edellytykset kannattavalle terassitoiminnalle ovat nyt hyvät ja investoinnit esimerkiksi infraan ovat mahdollisia, sanoo tiedotteessa Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Senaatintorin suurterassin sopimuskausi on kesille 2023-2026 ja itse terassitoiminta ajoittuu vuosittain kesä-elokuulle.

Operaattorilta edellytetään ruoka-alan tuntemusta ja laajoja verkostoja, kokemusta tapahtumatuotannosta ja sitoutumista monivuotiseen sopimukseen. Operaattorilla tulee olla myös resurssit ja kyky terassialueen arvoympäristöön soveltuvaan suunnitteluun ja rakennusvalvonnan luvan hakemiseen.

Matti kävi autolla Kauppatorilla: Punaiset valot 39 kertaa 15 kilometrin matkalla – "Koskaan ei keskusta ole ollut niin tyhjä"

Helsingin Kaupunkitilat Oy on aiemmin tuottanut kesäterassit Senaatintorille vuonna 2020 ja Kasarmitorille vuonna 2021.

Terassikokeilut ovat keränneet kiitosta niin kaupunkilaisilta kuin matkailijoiltakin ja niiden merkitys mukana olleille ravintoloille ja koko keskustan elinvoimaisuudelle on ollut huomattava.

– Senaatintorin kesä on rakastettu konsepti. Haluamme lähteä kehittämään sitä vielä ihan uudelle tasolle. Etsimme kumppania, jonka kanssa luodaan monivuotinen Helsingin ydinkeskustaa elävöittävä ja ruokakulttuuria laadukkaasti kehittävä kesäterassi, joka on myös visuaalisesti upea kokonaisuus, kertoo Bauer.

Operaattorin hankintailmoitus on julkaistu Hilmassa. Päätös operaattorista tehdään helmikuun 2023 aikana.

Senaatintorin jättiterassia lupaillaan takaisin Helsinkiin jo ensi kesäksi – Anni Sinnemäki: "Pääroolissa ruoka ja viihtyminen"

Jalankulkijat kannattavat Pohjoisesplanadin leveää kävelykatua – ”Mieluiten tulisin autolla, mutta se on niin kallista”

Stockmannin asiakkailta vastausryöppy Esplanadien liikenteestä – tämä ryhmä sai tavaratalon johtajan huolestumaan

Jääkö keskusta mottiin? Listasimme tulevat jättihankkeet, jotka sekoittavat liikenteen – Helsinki rajoittaa autoilua tietoisesti

Hietalahden torin uusi terassi avautuu lauantaina: näin monta asiakaspaikkaa sinne tulee – kirppistoiminta säilyy

Tämän takia Aleksille ei tule asuntoja

Luvattomat bileet työllistäneet poliisia kesällä Helsingissä: "Aiheuttaa kohtuutonta haittaa ihmisille"

Helsingin uusi olutfestari testaa sääntö-Suomen rajat – "Tuskin kukaan ostaa kallista lippua päihtymistarkoituksessa"