Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valtuusto sinetöi Kivinokan tulevaisuuden – kartanon ympäristöön voidaan perustaa leirintäalue

Kivinokasta voi kehittyä merellisen virkistyksen ja matkailun kohde, kun Kulosaaren kartanomiljööseen on tulevaisuudessa mahdollista perustaa pienimuotoinen leirintäalue.

Perinteinen 608 mökin kesämajatoiminta niemellä saa jatkua ennallaan, kuten valtuusto jo vuonna 2014 linjasi. Myös veneily ja yleinen virkistyskäyttö alueella voivat jatkua. Vanha metsä vahvistettiin suojelualueeksi.

Valtuusto hyväksyi alueen kaavan yksimielisesti, vaikka kokoomuksesta kuuluikin vielä pari soraääntä, joissa haikailtiin Kivinokkaa asuntorakentamiselle.

Kulosaaren kartanon – joka siis sijaitsee Herttoniemen puolella – nykyiset rakennukset suojellaan ja sen lähistölle varataan paikat 22 leirintämökille.

Nykyisellään kaupunki on vuokrannut kartanon JHL:lle järjestökäyttöön. Apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan siksi on vielä pitkä matka siihen, että alueella nähdään mahdollisia käytännön muutoksia.

Nyt hyväksytyn kaavan mahdollistamista leirintämökeistä tulisi pieniä yhden huoneen "ekologisia majoja", jonne ei ajettaisi autolla, vaan käveltäisiin polkua pitkin.

Leirintäalueelle voi tulla enintään 80 telttapaikkaa, huoltorakennus ja pysäköintialue.

Myös kesäteatteritoiminta voi jatkua alueella. Nykyinen suunnitelma sallii 300-paikkaisen katsomon ja näyttämön rakentamisen.

Satama-alueelle on mahdollista rakentaa uusi kioski ja Gunnarstorpin huvilan piha-alueelle uusi yleinen sauna laitureineen.

Palstaviljelyn osalta kaava mahdollistaa nykyisen palstaviljelyalueen muuttamisen maisemapelloksi. Varsinaisia palstaviljelypaikkoja toiseen kohtaan tulisi noin puolet nykyisestä määrästä.

Yleisten pysäköintipaikkojen määrä voi kasvaa 80–85 paikalla. Kivinokkaan on lisätty yksi uusi pysäköintialue sisäänajon läheisyyteen.

– Kivinokan kaava on tämän valtuustokauden tärkeimpiä virkistys-, luonto- ja kulttuurihistoriallisia kaavoja. On fiksua, että Kivinokka täydentää Vanhankaupunginlahden luontoaluetta, Sinnemäki summasi valtuustossa.