Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lindan ja Teron treenisalilla huhkitaan armeijatyyliin ja läpsytellään ylävitosia – "Jäin kerrasta koukkuun"

Vantaan Koivuhaassa sprintataan, kyykätään ja punnerretaan niin kehon kuin mielen hyvinvoinnin tueksi.

Aviopari Linda ja Tero Puukko pyörittää Koivuhaassa TFW Vantaa -kuntosalia, jossa osakkaana on myös vantaalainen stand up -taitaja Ali Jahangiri.

Yhdysvaltalaisen Martin Rooneyn kehittämä Training for Warriors -metodi yhdistettynä yrittäjäpariskunnan nimeen luo taistelullisen mielikuvan. Tätä ei lievennä se, että treeneissä parikymmenpäinen porukka kuittaa valmentajan kysymyksen ohjeen ymmärtämisestä täysin palkein armeijatyyliin huutaen: ”Hallussa!”

Treenaajat ovat kuitenkin hyväntuulisia, pääosin naisia, ja salissa nauretaan tämän tästä. Linda Puukko selvittääkin, että nyt on kyse jokaisen omasta sisäisestä taistelijasta, ei kilpailusta ketään vastaan. Treenaajat kehittävät kuntoaan pyrkien voittamaan vain itsensä.

– Yritämme saada jokaisesta ihmisestä esiin hänen oman potentiaalinsa ja sisäisen taistelijansa. TFW on ennen kaikkea terveysliikuntaa. Tavoitteena on, että ihmiset jaksavat arjessa hyvin ja saavat täältä voimaa ja kestävyyttä monenlaisiin arjen asioihin, Linda Puukko selvittää.

– Liikunta on työkalu, jonka avulla opitaan kohtaamaan myös vastoinkäymisiä ja erilaisia tunteita. Koutsaamisen tavoitteena on, että salin ulkopuolellakin olisi helpompi ottaa vastaan erilaisia tilanteita ja selviytyä niistä sekä löytää paras mahdollinen versio itsestään, Tero Puukko jatkaa.

Kaksikon mukaan harjoitteisiin ei sisälly mitään erikoisuuksia.

– Mutta kaikki mitä tehdään, koetetaan tehdä erityisen hyvin. Harjoittelussa on kaksi pääteemaa, voimaharjoittelu sekä hengitys- ja verenkiertoelimiä vahvistava harjoittelu, Tero Puukko kertoo.

– Teemme tavallisia punnerruksia, leuanvetoja, maastavetoja ja kyykkyjä, eli kehonpainoharjoittelua ja perusvoimaharjoittelua. Lisäksi on sykettä nostavaa treeniä.

Ohjelmointi on kaikille treenaajille sama, mutta intensiteetti ja toistomäärät räätälöidään kullekin oman tason mukaan. Kaikki treenit vedetään valmentajien johdolla ja harjoitteet tehdään aina parin kanssa.

Metodin alkuperämaan vaikutus näkyy runsaana käsien läpsyttelynä, sillä keskinäistä kannustusta annetaan ylävitosina ja -kymppeinä. Tunnit alkavat valmentajan kertomalla motivointitarinalla.

Linda Puukon mukaan suurin ero muihin kuntosaleihin on yhteisöllisyys.

– Tunnemme kaikki asiakkaamme, jotka oppivat tuntemaan myös toisensa aika hyvin. Kaikki rakentuu sille, että tsemppaamme ja motivoimme toisiamme ja olemme iloisia toistemme puolesta.

Välillä yhteisöllisyys venyy salin ulkopuolellekin.

– Jos jollakulla on vaikkapa muutto, niin porukasta löytyy tarvittaessa aina apua.

Harjoittelun aloittaminen ei edellytä aikaisempaa kuntosaliharjoittelua tai kuntotasoa.

– Jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Ihan nollastakin voi aloittaa, Tero Puukko sanoo.

Sanna Koskimo kertoo käyneensä TFW Vantaan salilla jo 3,5 vuotta.

– Kaverini toi tänne ja jäin kerrasta koukkuun. Tällaista fiilistä ei muualla ole. Kun homma ei ole mitään yksinään puurtamista, tunti menee ihan siivillä.

PuHu:ssa koripalloa pelaava Sanna Palomäki iloitsee siitä että tavoitteellinen treeni on joka tunnille räätälöity itselle valmiiksi.

– Työpäivän jälkeenkin voi tulla tänne vauhdilla ja koutsit sanovat, mitä tehdä. Itse saa keskittyä tekemiseen.

Lasse Metso kertoo aloittaneensa TFW:n vaimonsa vanavedessä 4,5 vuotta sitten.

– Minulla on kamppailulajitaustaa, ja olin käynyt kuntosaleilla omatoimisesti. Päätin kokeilla jotain uutta, ja tälle tielle jäin.