Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuka kunnostaisi tämän yli 120-vuotiaan talokaunottaren Katajanokalta? – Kaupunki hakee "monipuolista konseptia"

Katajanokan Tulli- ja pakkahuone myydään. Kaupungin tavoitteena on löytää rakennukselle käyttöä, sekä omistaja, jolla on edellytykset kunnostaa ja kehittää rakennusta.

Gustaf Nyströmin suunnittelema Tulli- ja pakkahuone valmistui vuonna 1901. Arkkitehtoninen helmi suojellaan tulevassa asemakaavassa.

Kilpailulla haetaan rakennuksen kehittämiseen monipuolista konseptia ja rakennukseen soveltuvia toimintoja, jotka voivat olla esimerkiksi toimisto- ja työskentelytiloja, ravintoloita, liiketiloja, kokoontumistiloja tai taiteen ja kulttuurin tiloja.

Vähintään ensimmäiseen kerrokseen tulee sijoittaa kaupunkilaisille avoimia palveluita.

Saapuneiden kilpailuehdotusten joukosta valitaan arvioinnissa jatkoon hintakilpailuun ne, joiden konseptisuunnitelmat täyttävät kilpailuohjelman valintakriteerit sekä konseptille asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Kriteerit täyttävien ehdotusten osalta avataan hintatarjoukset tontin ja rakennuksen osalta.

Kilpailun hakuaika päättyy tämänhetkisen aikataulun mukaan 28. huhtikuuta, kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kilpailun käynnistämistä tiistaina.

Tavoitteena on, että kaupunkiympäristölautakuntaan tuodaan päätösesitys kilpailun ratkaisemisesta sekä kilpailualueen luovutuksen periaatteista loppuvuonna 2023. Päätöksen jälkeen kilpailun voittajan kanssa allekirjoitetaan esisopimus tontin luovutuksesta sekä rakennuksen kaupasta.

Asemakaavan muutos käynnistyy osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla ja jatkuu yhteistyössä kilpailun voittajan kanssa kilpailualueen esisopimuksen tultua voimaan.

Tavoitteena on, että asemakaavaehdotus voidaan tuoda kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn vuoden 2025 aikana.