Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Pääministerille kaavaillaan uutta kovapalkkaista neuvonantajaa – hallituspuolueet pitävät kiirehtimisenä

Suomen pääministerille suunnitellaan uutta turvallisuuspolitiikan neuvonantajaa. Tehtävää varten kaavaillaan myös oman yksikön perustamista. Asiasta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Esitys on kirjoitettu valtioneuvoston kansliassa, ja ideointia on Ylen tietojen mukaan tehty keskeisesti nykyisen pääministeri Sanna Marinin (sd.) esikunnassa. Tarkoituksena on hakea mahdollisimman hyvä turvallisuuspolitiikan osaaja tehtävään, jossa olisi laajat tiedonsaantioikeudet ja myös kova palkkaus. Hänen alaisuudessaan työskentelisi pari henkilöä.

Rekrytointia perustellaan Nato-jäsenyydellä, joka lausuntokierroksella olevan esityksen mukaan vaikuttaa pääministerin työhön.

Yle on haastatellut myös muiden puolueiden poliitikkoja, jotka moittivat asiaan liittyvää kiirehtimistä. Valtioneuvostosta perustellaan viran tarvetta käytännön syillä.

Pääministerin valtuuksia Nato-jäsenyys ei muuta. Ylen mukaan valtioneuvostosta arvioidaan, että on hallituksen asia ratkaista, tarvitaanko pääministerien tueksi lisää asiantuntemusta.