Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoholahteen tulossa nykylapsia houkutteleva teemapuisto – mukana tunnettu lastenkirjailija

Leikkipuisto Ruoholahti muutetaan peruskorjauksen yhteydessä teemapuistoksi, jonka aiheena on tietokoneet.

Puiston erikoisvälineenä on leikkitorni, joka kuvastaa tietokoneen prosessoria. Leikkivälineet suunnitellaan ja toteutetaan lastenkirjailija Linda Liukkaan ideoiden mukaan.

Myös tavalliset leikkivälineet, puistokalusteet ja pintamateriaalit linkitetään teemaan värimaailman, muotokielen ja opasteiden avulla.

Helsingin kaupungilla on ollut tavoitteena toteuttaa pilottihankkeena teemaleikkipuisto, joka houkuttelisi vierailemaan leikkipuistossa tavanomaista laajemmalta alueelta.

Puiston luoteisnurkkaan sijoitetaan koululaisille pöytäpenkkiryhmiä, opetuksellinen istutusalue, peliareena ja kuntoilutoimintoja. Sinne sijoitetaan myös tapahtumasähköpiste, joka on käytettävissä leikkipuiston suuntaan ja pohjoispuolen aukiolle esimerkiksi ketterän kioskin käyttöön.

Leikkipuiston lounaisnurkka suunnitellaan pienille lapsille, jolloin se on

helposti saavutettavissa päiväkodin pihalta. Osa pienten lasten toiminnoista sijoitetaan pienempään aitaukseen leikkipuiston sisällä.

Puiston tärkeimmät käytävät ja leikkialueet valaistaan. Lisäksi käytetään erikois- ja kohdevalaistusta. Koko alue aidataan 1,4 m korkealla aidalla, joka varustetaan turvalukollisilla porteilla.

Rakentamiseen on varauduttu vuosien 2023–2024 aikana.

Puistosuunnitelma on laadittu yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittele suunnitelmaa tiistaina.

Ruoholahdenkanava ja sen ympäröivät puistoalueet rakennettiin Ruoholahteen uudisrakentamisen yhteydessä 1990-luvulla.

Leikkipuisto Ruoholahden osuuden suunnitteli Lars Liljefors vuonna 1994.

Puistossa ei ole tehty laajempia kunnostustöitä sen valmistumisen jälkeen ja sen yleisilme on kulunut. Aidat ovat puutteellisia. Leikkipuiston käyttäjien lisäksi puistossa ulkoilee lähialueen päiväkotiryhmät ja Ruoholahden ala-asteen iltapäiväkerho.