Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin olympiapyhättö vaatii 80 miljoonan remontin – töiden aloitusta siirrettiin kaikessa hiljaisuudessa neljällä vuodella

Töölön kisahallin mittava peruskorjaus on siirtynyt vuosilla eteenpäin. Kaupunki on päättänyt, että rakentaminen tehdään vuosina 2028-2030. Aiemman aikataulun mukaan työt olisivat alkaneet vuonna 2024.

Jättiremonttia kaipaavan kuntosalin kymppikortti maksaa Helsingissä vain 16 euroa – "Parempaa hintaa ei taida olla missään"

– Töölön kisahallin peruskorjauksen toteutuksen aikaa muutettiin loppuvuodesta 2020. Se tapahtui kaupungin vuoden 2021 talousarviosta päättämisen yhteydessä. Talousarviota laadittiin poikkeuksellisen epävarmuuden keskellä ja investointiohjelma arvioitiin uudelleen koronatilanteen vuoksi, sanoo tilapalvelupäällikkö Matti Kuusela.

Kaupunki on ollut uusista suunnitelmista niukkasanainen. Uusia tietoja ei ole päivitetty esimerkiksi hankkeen verkkosivuille.

Missä kunnossa rakennus ja sen liikuntatilat ovat nyt? Pysyvätkö kaikki tilat käytössä vuoteen 2028 asti?

– Tilat pyritään luonnollisesti pitämään käytössä perusparannukseen saakka, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan vs. hallintojohtaja Petteri Huurre.

Kisahallin poliisiputkan toiminta siirrettiin syksyllä 2021 Pasilan poliisitalolle.

Peruskorjauksen hinnaksi on arvioitu 80 miljoonaa euroa. Urakka on yksi suurimmista Helsingissä tälle vuosikymmenelle suunnitelluista. Se on lähes samaa luokkaa kuin Finlandia-talon peruskorjaus, jonka on arvioitu maksavan 119 miljoonaa euroa.

Helsinki järjesti vuonna 2019 kyselyn, jossa kaupunkilaiset ja hallin käyttäjät pääsivät esittämään toiveitaan Töölön kisahallista.

Vastaajat kaipasivat siistimpää, viihtyisämpää ja modernimpaa yleisilmettä. Eniten kehitettävää ja korjattavaa vastaajat löysivät pesu-, pukuhuone- ja säilytystiloista.

Hallin toivottiin olevan ”kilpaurheilun ja urheiluotteluiden mekka”. Toisille paikka näyttäytyy, kuten nykyisinkin, erityisesti seuraharjoittelun tyyssijana. Osa vastaajista toivoi, että Kisahallista kehitetään kaikille kaupunkilaisille avoin vapaaharjoittelun moderni liikuntakeskus.

– Suunnitelmissa on taata Kisahallin nykyisille lajivalikoimalle tilat myös jatkossa ja samalla madaltaa kynnystä yhä uusille liikkujille löytää Kisahalli omakseen, liikuntajohtaja Tarja Loikkanen totesi alkuvuodesta 2020.

Kaupungin mukaan peruskorjauksen tavoitteet tarkentuvat vuosina 2024–2026 tehtävän hankesuunnittelun yhteydessä.

Miljoonahanke: Helsinkiin uudet putkat, "Kisiksen pääty" jää historiaan – "Päihtyneitä otetaan kiinni jopa 12 000 vuodessa"

Töölön kisahallin kehittämiseksi tuli sadoittain toiveita – nämä asiat käyttäjät korjaisivat urheilupyhätöstä pikimmiten

Helsingin hienot olympiapaikat