Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki havahtui liukastumisten vaikutuksiin – ryhtyy parantamaan 150 kadun kunnossapitoa

Helsinki muuttaa tonttikatujen pysäköintijärjestelyjä jalkakäytävien kunnossapidon parantamiseksi. Ympärivuotisia muutoksia on tulossa noin 150 tonttikadulle eri puolilla kaupunkia.

Muutokset koskevat katuja, joilla kadunvarsipysäköinti vaikeuttaa merkittävästi jalkakäytävien auraamista ja liukkauden torjuntaa. Toimivammalla kunnossapidolla pyritään vähentämään liukastumisia ja kaatumisia.

Nykytilanteessa kapeat jalkakäytävät pystytään puhdistamaan lumesta vasta, kun pysäköidyt ajoneuvot on siirretty pois jalkakäytävän viereltä.

Uudet pysäköintijärjestelyt tarkoittavat esimerkiksi pysäköintikieltoa jalkakäytävän puolella tai pysäköinnin siirtämistä jalkakäytävän vierestä kadun toiselle laidalle.

Muutokset vaikuttavat kadunvarsipaikkojen kokonaismäärään, sillä osa pysäköintipaikoista poistuu käytöstä ja osalla kaduista paikat ovat rajoitetusti käytössä.

Muutoksia pysäköintiin tulee eri puolille Helsinkiä kantakaupungin ulkopuolella. Tarkemmat tiedot alueittain löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Kaupunki järjestää 15. helmikuuta verkkotilaisuuden, jossa on mahdollisuus kysyä ja keskustella pysäköintimuutoksista. Muutokset perustuvat päätökseen, joka on tehty jo vuonna 2018.