Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nämä koneet vyöryvät Töölönlahdelle – "Pyydämme kaupunkilaisilta ymmärrystä"

Töölönlahden rannan maisemissa tehdään helmikuun ajan pohjatutkimuksia, jotka liittyvät Hesperian ja Hakasalmen puistojen tulevaan peruskorjaukseen.

Töitä tehdään muun muassa kairaamalla.

– Kairaus on menettelytapana vaativa. Pyrimme saamaan työt valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja pyydämmekin kaupunkilaisilta ymmärrystä tutkimustöiden ajaksi. Työn sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että kairaus saadaan tehtyä mahdollisimman vähillä häiriöillä, projektinjohtaja Jere Saarikko Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta sanoo tiedotteessa.

Kairaamisessa maahan painetaan ohut tanko, josta jää kaupungin mukaan jälkenä vain muutaman sentin reikä. Työt voivat ajoittain hankaloittaa puiston reiteillä liikkumista.

Töölönlahden länsi- ja pohjoisranta on pehmeiden savikerrosten aluetta. Puistoon on aikojen saatossa tuotu maamassoja, eli tehty niin sanottuja aluetäyttöjä.

Kairausten ja maanäytteiden ottamisella selvitetään maaperän kerrostuneisuus ja kerrosten lujuusominaisuudet. Tutkimuksissa selvitetään, kuinka paljon painoa maakerroksen päälle voidaan lisätä ja miten se vaikuttaa rantaraittiin.

Puistosuunnitelman luonnos valmistuu keväällä.

Rannan kunnostuksen lähtökohtana on tehdä vain tarpeelliset toimenpiteet, jotta eroosion eteneminen saadaan pysäytettyä, syöpyneet rantaluiskan kohdat paikattua sekä rakennettua riittävät kasvualustat uusille puille. Kaupungin tavoitteena on, että rantaluiska on jatkossakin luonnonmukaisen rantakasvillisuuden peittämä.