Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mies ahdisteli 12-vuotiasta tyttöä Linnanmäen jonossa – järjestyksenvalvoja saapui paikalle ja löysi itkuisen lapsen

Linnanmäellä olleen 12-vuotiaan tytön päivä huvipuistossa päättyi itkuun ja ahdistukseen, kun keski-ikäinen mies alkoi ahdistella tyttöä laitejonossa.

Tapahtumaketju alkoi, kun tyttö oli jonottamassa ystävänsä kanssa Taiga-laitteeseen. Jonossa seissyt, nykyisin 55-vuotias mies, lähestyi tyttöä ja alkoi kommentoida tämän ulkonäköä.

– Sulla on hyvät jalat, mies oli todennut.

Tämän jälkeen mies oli useita kertoja laittanut kätensä tytön sisäreidelle, puristanut jalkaa ja pitänyt siitä kiinni.

Tyttö pelästyi tilannetta ja yritti siirtyä seinän viereen kauemmaksi seisomaan. Mies seurasi perässä ja meni seisomaan tytön eteen, kysyi puhelinnumeroa ja yritti halata. Tilanne keskeytyi jonossa seisseen naisen annettua tytön mennä tämän edelle jonossa ja kehotti miestä lopettamaan.

Helsingin hovioikeus ei tiistaina muuttanut käräjäoikeuden aiemmin antamaa tuomiota.

Hovioikeus piti tekoa suhteellisen lievänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä, mutta koska tilanne sisälsi seksuaalissävytteistä koskettelua ja kommentointia, ei rangaistus voinut tulla mitatuksi rangaistusasteikossa lievimmän mukaan. Syytä tuomion alentamiselle ei ollut. Mies oli ilmaissut tyytymättömyytensä koko tuomioon.

Tilanne tapahtui Linnanmäellä heinäkuussa 2019.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1968 syntyneen miehen viime vuoden toukokuussa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeuteen.

Samassa niputetussa tuomiossa mies tuomittiin yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen lapsen seksuaalisena hyväksikäytön lisäksi myös tuhotyöstä, varkaudesta ja laittomasta uhkauksesta.

Mies kiisti syyllisyytensä ja totesi, että oli mahdollista, että hänen kätensä oli ruuhkassa saattanut osua tyttöön, mutta teko ei ollut tahallinen, vaan tapahtunut ehkä vahingossa tai "läpällä". Esitutkinnassa mies kertoi, että ”voi olla että oon ehkä koskenut. Ihan vaan morjens merkeissä".

Teossa ei ollut seksuaalisia ajatuksia. Mies myönsi kysyneensä tytön puhelinnumeroa.

Todistajana kuullun Linnanmäen järjestyksenvalvonnan vuoroesimiehen mukaan heille oli tullut ilmoitus laitteen jonossa tapahtuneesta häiriökäyttäytymisestä. Toinen tytöistä oli ollut itkuinen, hysteerinen ja säikähtänyt. Hänen ystävänsä oli kuvannut tapahtumia. Poliisi oli saapunut paikalle selvittämään tilannetta.

Tyttö oli kertonut olleensa tilanteessa ahdistunut ja kertonut myöhemmin, ettei ollut saanut unta.