Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sami Hedberg käveli entisen pankin ohi ja sai villin idean keskellä koronaa – "Moni olisi tästäkin sanonut, että mitä sä tällaista teet"

Lauttasaaressa on uusi tila, jossa ryhdytään järjestämään tapahtumia.

Ensimmäistä kertaa Lauttasaaren Melkonkadulle paikalle saapuva pimpottaa S-marketin vastapäätä sijaitsevan oven ovikelloa. Kukaan ei tule avaamaan. Lasista ovea peittää kaiketi paksu verho. Äh, selvästi väärä ovi.

Stand up -koomikkona ja näyttelijänä tunnetun Sami Hedbergin, 42, keikkamyyjä Toni Leppänen, 49, viittoilee parkkipaikan viereisellä ovella.

– No niin. Täältä joo sisälle, Leppänen hymyilee.

Sisällä itse Hedberg ottaa vieraan vastaan ja alkaa esitellä tiloja. Ovesta aukeaa suuri, osin verhoilla rajattu tila. Reunoilla on muutama pienempi huone.

– Kävelin tästä korona-aikana ohi ja mietin, että jos tämä tila joskus vapautuu, niin sitten kysyn. Täällä olisi hyvä järjestää erilaisia tapahtumia. Samaan aikaan hain yritykselle myös toimistotiloja, mies kertaa tapahtumia.

Moni olisi sanonut, että mitä sä tällaista teet.

Sitten tuli päivä, kun 450-neliöisessä tilassa toiminut taidetavaraliike pakkasi tavaransa ja muutti pois. Hedberg tarttui tilaisuuteen ja vuokrasi Skanskan omistaman entisen pankin liiketilan vuosi sitten. Sen aikana tilaa on siivottu, laitettu kuntoon pienellä pintaremontilla, annettu ideoiden lentää ja suunniteltu tulevaa.

– Moni olisi tästäkin sanonut minulle, että mitä sä tällaista teet. Kauhee duuni, Hedberg sanoo ja myöntää välillä innostuneensa asioista turhankin paljon.

Lähipiiri pitää miehen mukaan kuitenkin jalat tiukasti maassa ja torppaa villeimmät ideat. Kännykällä on edelleen kuvia siitä, miltä ankea ja pahvilaatikoiden peittämä tila näytti alkujaan. Nyt perällä olevan baaritiskin seinissä on väriä, yhdellä seinällä tiilitapettia, keskellä pöytiä, tuoleja, sohvia ja lattialla isoja viherkasveja. Mies tunnustautuu sisustusintoilijaksi. Ikkunan valomainokset loistavat kirkkaasti pimenevässä iltapäivässä.

Tilan pankki-historiasta muistuttaa edelleen takahuoneen paksu rautainen ovi.

Tilaa on jo ryhdytty vuokraamaan yksityiskäyttöön. Tarkoitus on alkaa tehdä siellä erilaisia tuotantoja, järjestää stand up -iltoja sekä tapahtumia jopa 150–200 ihmiselle. Maaliskuussa pidetään avajaiset.

– Tarkoitus on, että vähintään kerran kuussa täällä olisi joku kaikille avoin livetapahtuma. Voi sanoa, että tämä Lauttasaaren ainoa liveklubi. En ainakaan paljon valehtele.

– Et ainakaan paljon, lapsuudenystävä Leppänen komppaa vieressä Stage Lauttasaareksi nimettyä tilaa.

Molempien miesten juuret juontavat Lauttasaareen. Leppänen toimi aikanaan Hedbergin kotipallovalmentajana ToPoLassa (Touhun Pojat Lauttasaari ) ja on nyt yksi Hedberg Liven työntekijöistä. Aktiiviura koripallossa on jo taakse jäänyttä elämää, mutta ei koripallo, kuten ei Lauttasaarikaan ole lähtenyt nykyisestä espoolaisesta.

– Lauttasaaresta on paljon hyviä muistoja. Täällä on edelleen hyviä ystäviä. Lauttasaari on myös hyvällä etäisyydellä Helsingin keskustasta, Hedberg toteaa.

Toukokuulle on suunniteltu ensimmäinen stand up -keikka.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lauttasaari-lehti.