Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamun voimapommista syntyi uusi välipala – Kaisa, 26, edustaa Herttoniemen "hummus-tehdasta" tv-kisan finaalissa

Herttoniemeläinen ruoka-alan yritys on esillä tv-sarjassa. Yritystä edustaa ruudussa Kaisa Somerpalo.

Herttoniemeläistä Baba Foodsia edustava helsinkiläinen elintarviketieteilijä Kaisa Somerpalo, 26, kisaa Suomalainen menestysresepti -ohjelman finaalissa.

Somerpalo on kehittänyt kilpailua varten vegaanisen tahinismoothien.

– Se syntyi siten, että olen huono heräämään aamulla, joten tein aina smoothien työmatkalle. Pelkät hedelmät eivät kuitenkaan pitäneet nälkää. Keksin sitten laittaa tahinia, eli seesam-tahnaa smoothieen. Tahini kun on yksi hummuksen pääraaka-aineista ja hummus taas on meidän ykköstuote, selvittää Somerpalo, joka on työskennellyt Lähi-idän ruokatuotteita valmistavassa Baba Foodsissa reilut neljä vuotta.

Kauppojen välipalavalikoima on paisunut viime vuosina jatkuvasti, mutta Somerpalo uskoo, että uutuustuotteelle on kysyntää. Se tullaan myymään kylmähyllystä heti juotavana välipalana.

– Kaupoissa on ollut proteiinijuomia ja sitten smoothieita. Ongelmana on ollut, se että proteiinia tai kuitua on vaikea lisätä juomatuotteeseen, koska se helposti pilaa maun tai koostumuksen.

– Hera on liukoista, mutta kasvisproteiinit eivät ole. Vegeproteiineja on kyllä lisätty tuotteisiin, mutta ne ovat aika nopeasti poistuneet kaupan hyllyltä, kun tuote on jauhoinen tai maistuu pahalta.

Tahini sopii Somerpalon mukaan hyvin eri hedelmien marjojen kanssa, kunhan ne ovat makeita.

– Jos on liika happoa, proteiini lähtee saostumaan.

Kymmenenosaista tv-sarjaa reseptikilpailusta alettiin näyttää televisiossa viime syksynä. Päätuomarina toimii huippukokki Jyrki Sukula.

Somerpalo odottaa kovasti näkevänsä tuotteensa kaupassa, sillä sinne kaikki finalistit pääsevät, mutta toteaa, että ohjelman teko on ollut myös rankkaa.

– Aika syvissä vesissä on tässä välillä uitu ja töitä on ollut paljon. Hankalinta henkilökohtaisesti on ollut se, että on koko ajan arvioitavana ja tekee tuotannon antamia tehtäviä, jotka eivät ole ihan omaa ydinosaamista, analysoi Somerpalo.

– On joutunut ottamaan uuden alueen haltuun, kun kuvataan kameroiden edessä ja välillä on ollut myös vahvoja itsensä epäilyn hetkiä. Tuotteeseen olen kuitenkin luottanut koko ajan.

Tahinismoothiet valmistetaan Baba Foodsin sopimuskumppanilla Hämeenlinnassa, sillä Herttoniemen tuotantotiloissa, joita leikillisesti ”hummus-tehtaaksi” kutsutaan, ei ole pullotuskonetta.

Seesamin siemenet tahiniin hankitaan Etiopiasta ja ne käyvät läpi laadunvarmistuksen, Somerpalo taustoittaa.

Baba Foodsin historia juontaa Persian alueelta Suomeen muuttaneeseen Aviin, joka tuli maahan 45 vuotta sitten ja rakastui suomalaisnaiseen. Avi ja Paula ovat pyörittäneet Suomessa ravintolaa ja catering-palvelua ja heidän lapsensa perustivat ravintolan ruokatuotteiden ympärille Baba Foodsin.

Somerpalo sanoo viihtyvänsä perheyrityksen välittömässä ilmapiirissä.

– En esimerkiksi juuri tee etätöitä, vaan tulen työpaikalle, koska täällä on niin mukavaa.