Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Tove Janssonin puiston rakastettu kahvilayrittäjä Vincenzo Trunfio on kuollut

Katajanokan italialaista Signora Delizia -kahvilaa ja herkkumyymälää pitänyt Vincenzo Trunfio on kuollut, kertoo Helsingin Sanomat. Taustalla oli pitkään kestänyt sairaus.

Satamakadun rakastetun kahvilan toiminta loppui viime keväänä. Yrittäjällä on ollut kesäisin myös lippakioski viereisessä Tove Janssonin puistossa. Taiteilija Tove Jansson (1914-2001) asui pitkään viereisellä Luotsikadulla.

Etenkin ennen koronapandemiaa puistossa kävi paljon turisteja. Vuonna 2019 Trunfio kertoi Helsingin Uutisille, että hän yritti myydä turisteille muun muassa muumiesineitä.

Kauppa ei käynyt kuitenkaan toivotusti, koska yrittäjän mukaanristeilymatkustajilla oli niin tiukka aikataulu, että ostoksia tehtiin vain sovituissa kohteissa.

– Minun pitäisi maksaa oppaille, että he suosittelisivat kioskia turisteille. Se ei takaisi kuitenkaan kaupankäyntiä, koska monet ottavat mieluummin valokuvia, Trunfino sanoi vuonna 2019 HU:lle.

Signora Delizian paikalla on toiminut aiemmin muun muassa Signora-tupakkakauppa, josta Tove Janssonin kerrotaan hakeneen lapsena tupakkaa isälleen.