Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huhuille stoppi: Pekka Toveri pyrkii eduskuntaan

Kenraalimajuri evp Pekka Toveri lähtee eduskuntavaaleihin kokoomuksen ehdokkaaksi Uudeltamaalta.

Uudenmaan kokoomuksen piirihallitus vahvisti asian tiedotteessaan tänään. Toveri on toiminut muun muassa pääesikunnan tiedustelupäällikön tehtävissä ja hänet on viime kuukausina usein nähty julkisuudessa kommentoimassa Ukrainan sotaa.

Toveri näkee turvallisuustilanteen muuttuneen viime vuosina merkittävästi aiempaa huonommaksi. Tämä toimi sytykkeenä myös politiikkaan mukaan lähtemiselle.

– Esillä olevat uhat ovat laaja-alaisia, Venäjän pitkäaikaisesta uhasta sisäisen turvallisuuden haasteisiin. Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla muun muassa poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit, Toveri sanoo tiedotteessa.

Toverin ehdokkuudella on spekuloitu pitkään. Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala on pitänyt Toverin ehdokkuutta hyvin todennäköisenä.

Helsingissä kokoomuksen eduskuntaehdokkaaksi on aiemmin nimetty entinen puolustusvoimain komentaja kenraali evp Jarmo Lindberg.

Helsingissä yksi kova demari jäänee ulos – kokoomus kikkailee Pekka Toverin ehdokkuudella