Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hirvi- ja kauriskanta Nuuksiossa voi kasvaa – lakiesitystä vastustavien mielestä liikenneturvallisuus on uhattuna

Hallituksen lakiesityksen pelätään heikentävän liikenneturvallisuutta läntisellä Uudellamaalla.

Eduskunnan käsiteltävänä oleva lakiesitys kasvattaisi hirvi- ja kauriskantoja ja vaarantaisi liikenneturvallisuutta Nuuksion seudulla ja koko läntisellä Uudellamaalla, pelkäävät esitystä kritisoivat.

Hallituksen kansallispuistoja koskeva lakiesitys kieltäisi hirven ja valkohäntäkauriin ajon Nuuksiossa. Riistan ajossa metsästäjät ajavat saalista koirien kanssa ennalta sovituille ampumasektoreille, joilla voi turvallisesti ampua. Riistan ampuminen kansallispuistossa ei edelleenkään olisi sallittua.

Kieltoa perustellaan lakiesityksessä Nuuksion kansallispuiston korkeilla kävijämäärillä. Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueilla sijaitseva Nuuksio on maan kolmanneksi suosituin kansallispuisto, johon tehtiin Metsähallituksen tuoreimpien tietojen mukaan noin 306 000 käyntiä vuonna 2022.

Nuuksion kansallispuisto saattaa laajentua Helsingin omistamista alueista, mutta asiaan liittyy riskinsä – Hirvieläinkanta voisi kasvaa rajusti lähellä valtateitä

Varsinkin valkohäntäkauriin kanta on kasvanut viime vuosina ja niihin törmää helposti Espoossa kaupunkialueillakin. Liikennevahinkojen lisäksi vieraslajiksi luokiteltu eläin aiheuttaa myös tuhoja viljelmille ja muille istutuksille.

Uudenmaan ely-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkan mukaan Nuuksion kansallispuistoa ympäröivillä maanteillä tapahtuu etenkin kauris- ja peuraonnettomuuksia huomattavasti enemmän kuin Suomessa keskimäärin.

Kansallispuiston ympärillä kulkee useita vilkkaasti liikennöityjä teitä, kuten Turun moottoritie, Kehä III, Vihdintie sekä Hyvinkäältä Hankoon kulkeva valtatie 25.

– Liikenneturvallisuuden kannalta kantojen säätely on tärkeää, ja tärkein ja paras säätelykeino on metsästys. Muut toimenpiteet, kuten riista-aidat, ovat kalliita ja toimivat parhaiten moottoriteillä, joilla ei ole tasoliittymiä, Kelkka toteaa.

– Jos lakiesitys menee läpi, on selvää, että liikenneturvallisuus Länsi-Uudellamaalla heikkenee, sanoo kokoomuksen sipoolainen kansanedustaja Heikki Vestman.

Kävijäruuhka tuomassa Nuuksioon uusia rajoituksia – helsinkiläinen Kalle tuli talvitelttailemaan: "Hiljentyminen, mielenrauha, offline..."

Hän perustelee asiaa sillä, että lakiesitys johtaisi väistämättä kantojen kasvuun, mikä lisäisi onnettomuuksia.

Vestman teki joulun alla kirjallisen kysymyksen riistan ajon sallimisesta Nuuksiossa. Hän perustelee asiaa sillä, että käytäntö toimii hyvin Sipoonkorvessakin.

– Sipoonkorvessa on pinta-alaa kohden enemmän kävijöitä kuin Nuuksiossa. En ymmärrä, miksi asiaa, joka toimii hyvin siellä, ei ole mahdollista tehdä Nuuksiossa, Vestman ihmettelee.

Hänen mukaansa hallitus ja ympäristöministeriö ajavat asiaa, vaikka monet asiantuntijatahot eivät tue sitä.

– Mieleen tulee, onko kyse laajemmasta poliittisesta ajattelusta, jossa ajo kiellettäisiin tulevaisuudessa Sipoonkorvessakin, Vestman sanoo.

Vihreiden espoolainen kansanedustaja ja ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo korostaa, että lakiesitys ole tuomassa muutosta Nuuksion tilanteeseen.

– Hirven ja valkohäntäkauriin ajo ei ole ollut sallittua Nuuksion kansallispuistossa tähänkään saakka emmekä suurten kävijämäärien takia näe perusteelliseksi sallia sitä jatkossakaan, Elo toteaa.

Entä hirvi- ja peurakantojen kasvu ja liikenneturvallisuus?

Elo huomauttaa, että Metsähallitus voisi myöntää poikkeuslupia hirven ja valkohäntäkauriin ajoon Nuuksiossa, jos esimerkiksi liikenneturvallisuus sitä vaatisi.

– Etelä-Suomessa on laajoja alueita, joilla saa metsästää. En näe, että metsästyksen kieltäminen juuri Nuuksion kansallispuistossa aiheuttaisi kannan kasvua, Elo vastaa.

Nuuksion kansallispuistossa on tähän saakka voinut vanhojen vuokrasopimusten perusteella metsästää muun muassa hirviä ja peuroja rajatulla, noin 500 hehtaarin alueella.

Sopimukset umpeutuivat viime vuonna, ja viime syksy oli ensimmäinen, jolloin riistaa ei voitu Nuuksiossa metsästää lainkaan.

Uudenmaan riistakeskuksen riistapäällikkö Visa Eronen katsoo, että ajo tulisi sallia Nuuksion kansallispuistossa.

– Meillä on Sipoonkorven kansallispuistosta kokemusta riistan ajosta pitkältä ajalta, eikä siellä ole ollut ongelmia. Ajo ei aiheuta minkäänlaista riskiä muille käyttäjille, Eronen huomauttaa.

Lakiesitys sisältää mahdollisuuden hirvieläinten metsästykseen Nuuksiossa tietyin edellytyksin ja poikkeusluvalla. Eronen pitää kuitenkin tärkeämpänä sitä, että riistan ajo sallittaisiin ilman poikkeuslupamenettelyjä.

– Se olisi kevyempi ja vähemmän byrokraattinen keino ja tekisi kantojen säätelystä pitkäjänteisempää.

Metsästäjien huolena on myös kansallispuiston mahdollinen laajeneminen. Helsingin kaupunki pohtii parhaillaan omistamiensa, Nuuksion ympärillä sijaitsevien virkistysalueiden liittämistä kansallispuistoon. Jos näin kävisi ja kansallispuiston rajoitukset ulotettaisiin koskemaan myös näitä alueita, se vaikeuttaisi metsästystä entisestään.

Tähän saakka Helsingin virkistysalueilla on voinut ajaa riistaa.

– Jos riistan ajo nykyisillä virkistysalueilla kielletään, se tekee metsästysalueista niin pirstaleisia, että metsästys vaikeutuisi erittäin paljon ja hirvieläinkantojen säätely kävisi laajoilla alueilla mahdottomaksi, Eronen sanoo.

Vihreiden Elo sanoo, että Helsingin virkistysalueiden liittäminen Nuuksion kansallispuistoon on erillinen päätös, joka tuodaan aikanaan eduskuntaan omana hallituksen esityksenään. Riistan ajoon ja muuhun virkistyskäyttöön näillä alueilla otetaan kantaa siinä vaiheessa.

Vihreät on ajanut Nuuksion kansallispuiston laajentamista.

Nyt käsiteltävänä oleva, kansallispuistoja koskeva lakiesitys on tarkoitus saada voimaan viedä tämän hallituskauden aikana. Elo uskoo, että aikataulussa pysytään.