Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki palkkaa 3 500 kesätyöntekijää – näille aloille haettiin viime vuonna eniten

Helsingin kaupungin tarjoamien kesätyöpaikkoja haku alkaa maanantaina 6. helmikuuta.

Haku päättyy 27. helmikuuta kello 16.

Paikkoja voivat hakea 16–17-vuotiaat. Samaan aikaan on käynnissä myös 16–20-vuotiaille suunnattu Siisti kesä! -haku. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Kesätyöntekijöitä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin.

Moniin tehtäviin ei tarvita aiempaa työkokemusta. Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, varhaiskasvatusavustajiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin.

Alan opiskelijoita ja ammattilaisia haetaan erityisesti sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelukseen sekä kaupunkiympäristön toimialalle. Lisäksi kaupungin omistamat yhtiöt tarjoavat kesätyöpaikkoja.

Aiempina vuosina eniten hakemuksia on tullut esimerkiksi teknisen alan harjoittelijan, kirjastoapulaisen, ympäristötyöntekijän, asuntoneuvojan, ruokapalvelutyöntekijän ja avustavan nuoriso-ohjaajan tehtäviin. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle haetaan vuosittain kesäsijaisia erityisesti lähihoitajan, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin. Kaupungilla on tarjolla kesätöitä kaikkiaan yli sadalla eri nimikkeellä.

Kesätöitä voi hakea kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa helsinkirekry.fi.

Kesäseteli tukee tänäkin vuonna yrityksiä nuorten työllistämissä. Sähköistä kesäseteliä voivat hakea helsinkiläiset sekä Helsingin kouluissa opiskelevat 9.-luokkalaiset, 10.-luokkalaiset ja Valma-luokkien opiskelijat sekä helsinkiläiset toisen asteen ensimmäisen vuoden opiskelijat.

Nuori voi hakea kesäsetelillä työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Myös taloyhtiö tai harrastusseura voi toimia työllistäjänä. Seteli on voimassa 1.6.–15.8.