Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Herttoniemen liikuntapuisto kokee täydellisen remontin – tätä kaikkea uutta luvassa

1970-luvulla rakennettu Herttoniemen liikuntapuisto peruskorjataan ja luodaan uusi ja moderni liikuntakeskittymä. Kaupungin tavoitteena on monipuolistaa puiston ympärivuotista liikuntatoimintaa. Lisäksi selvitetään, voisiko liikuntapuiston yhteyteen sijoittua frisbeegolfrata.

Ensimmäisenä on tarkoitus uusia iso urheilukenttä ympäristöineen. Kenttä päivitetään tekonurmipintaiseksi ja aidataan, katsomo uusitaan ja katsomoksi myös soveltuvia nurmipintaisia luiskia loivennetaan.

Myöhemmässä vaiheessa urheilukentän lounaispäähän lisätään tekonurmipintainen jalkapallon harjoituskenttä, jossa on varaus ylipainehallille talvikausiksi. Lisäksi uusitaan tenniskentät, huoltorakennus ja huoltopiha.

Uutena rakennetaan ulkokuntoilupaikka kenttien tuntumaan sekä pienpelikenttäalue, jonne on suunniteltu koripallokenttää, miniareenaa, rantalentopallokenttää ja liikunnallista leikkialuetta.

Lisäksi kuluneet tenniskentät kunnostetaan ja talvella niiden tilalle tulee jääkiekkokaukalo. Iso kenttä jäädytetään talvisin luistelukäyttöön. Lisäksi puistoon sijoitetaan lisää penkkejä ja pyöräpysäköintiä.

Arvioitu rakentamisen aloitusajankohta on vuoden 2023 loppupuolella.

Rakentaminen alkaa kunnallistekniikasta, pohjarakentamisesta ja isosta jalkapallokentästä, joiden ensimmäinen vaihe on arvioitu valmistuvan 2024–2025 aikana.

Koko alueen rakentaminen pitäisi olla valmis viimeistään vuonna 2030.

Suunnittelualueella on niin luonto- kuin kulttuuriarvoja. Alueen arvokkaat metsä-, kallio-, ja kääpäalueet sekä matelija ja lintualueet ja kasvikohteet pysyvät ennallaan. Hyppyrimäen reunalla sekä metsässä sijaitsevat ensimmäisen maailmansodan puolustusasemat on suojeltu kaavassa. Lisäksi liikuntapuiston länsireunalla sijaitseva entinen hiihtomaja on kulttuurihistoriallisesti suojeltu rakennus.

Frisbeegolfille väyliä suunniteltaessa on kaupungin mukaan tiedostettu alueen huomattavat luontoarvot.

Esimerkiksi Siltamäen frisbeegofkenttä on kuluttanut maastoa ja sieltä vaurioituneita puita on jouduttu kaatamaan useita.

Suunnitelmien hyväksymisestä päättää kaupunkiympäristölautakunta, joka käsittelee niitä kokouksessaan ensi viikon tiistaina. Jos suunnitelmat hyväksytään, rakentaminen voisi alkaa jo mahdollisesti tänä syksynä.