Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

IL: "Euron" juusto maksaa jo 2 euroa Mäkkärissä

Euron juustohampurilaisen, eli niin sanotun euron juuston aika on pysyvästi ohi.

Iltalehti kertoo, että McDonald'sin juustohampurilainen maksaa nyt 2 euroa. Hinta on siis kaksinkertaistunut alkuvuodesta 2019, jolloin tuotteen viimeksi sai eurolla.

Vaikka McDonaldsin viestintäjohtaja Heli Ryhänen sanoi Helsingin Uutisille jo vuonna 2020, että että nimikettä 'euron juusto' ei enää käytetä, on takavuosien mainoslause jäänyt elämään ihmisten mieliin.

Euron juusto kallistui 1,10 euroon vuoden 2019 keväällä, ja seuraavana vuonna 1,20 euroon. Vuonna 2019 HU kertoi myös galluptutkimuksesta, jonka McDonald's-ketju oli tehnyt. Tuolloin ihmisiltä kysyttiin, olisivatko he valmiita maksamaan euron juustosta "0,75 euroa, yhden euron, 1,50 euroa tai jopa 1,75 euroa".

McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen sanoo nyt Iltalehdelle, että hampurilaisten hinnankorotukset johtuvat raaka-aineiden kohonneista hinnoista.

– Ruoan hintahan on noussut noin kymmenen prosenttia, ja jos ajatellaan kokonaiskustannuksia, niin kaikki on nyt noussut, hän toteaa lehdelle.