Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sivulliset häiritsivät Malmin tulipalon sammutusta – poliisi tutkii syytä

Drone-lentäjät häiritsivät Malmin rivitalopalon sammutustöitä torstai-iltana, sanoo päivystävä palomestari Juha Lindholm Helsingin Uutisille.

– Dronet häiritsivät sammutusta ja aiheuttivat vaaraa.

Droneen liitetyillä kameroilla on saatettu kuvata tulipaloa sen läheltä tai jopa yläpuolelta.

Pelastuslaitos muistutti asiasta useassa sosiaalisen median kanavassa torstai-iltana.

– Drone-lentäjille huomautus. Pelastuslaitoksella on sammutustyötä tukemassa dronet käytössä. Muiden drone-lentäjien tulee huomioida säännöt lennättämisestä, pelastuslaitos kirjoitti Twitterissä.

Helsingin pelastuslaitos on käyttänyt droneja muutaman vuoden ajan muun muassa pelastustoiminnan kuvaamiseen. Droneissa käytetään esimerkiksi lämpökameraa.

Malmin Väärämäentien tulipalossa kaksi huoneistoa tuhoutui kokonaan ja useat kärsivät vesivahinkoja. Kuuden huoneiston mittaisen rivitalon katto tuhoutui isolta alueelta. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Helsingin Uutiset vieraili palopaikalla torstaina iltapäivällä.

–Ilmassa oli voimakas savun tuoksu ja yksi huoneistoista oli täysin musta. Paikalla tehtiin raivaustöitä. Poliisi tutki palon syytä, HU:n toimittaja sanoo.

Palon aikana evakuoitiin ainakin 30 ihmistä.

– Osa heistä on saanut luvan palata koteihinsa.

Helsingin poliisi ei ota vielä kantaa, onko palo sytytetty tahallaan vai onko kyseessä onnettomuus. Palo näyttää saaneen alkunsa parvekkeelta.

– En halua tehdä asiasta vielä päätelmiä. Asiaa tutkitaan nyt. Rikostutkijat, palotarkastaja ja tekniset tutkijat ovat nyt kohteessa. Palossa ei ollut muuta poikkeuksellista kuin massiiviset vahingot, kommentoi rikoskomisario Crista Granroth sanoo HU:lle.

"Harvinainen tulipalo" – näin palomestari kuvailee rivitalon liekkimerta Malmilla