Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kontulan ostarin hulppea ravintola suljettiin – vastaava avattiin Itäkeskukseen

Afganistanilainen ravintola Antares on sulkenut ovensa Kontulan ostarilla tammikuun lopussa. Hulppeasti sisustettu ravintola avattiin elokuussa 2021 Burger Kingin tilalle.

Sulkeminen on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä, ostarilla liikkunut HU:n lukija kertoo.

– Se on lopettanut. Täh?! Miks? hän kertoo ohikulkijoiden ihmetelleen.

Antares oli pidetty ja kehuttu, mutta sitä ei saatu riittävän kannattavaksi. Ravintolasta kerrotaan HU:lle, että sulkemisen taustalla olivat liian pienet asiakasmäärät.

– Kiitos rakkaat asiakkaat, että olette olleet mukanamme tähän asti, ravintolan oveen kiinnitetyssä lapussa lukee.

Antares-ravintolan asiakkaina oli erityisesti iranilaisia, joiden ruokakulttuuri on lähellä Afganistania.

Ruokalistan erikoisuuksia olivat muun muassa höyrytetyt taikinanyytit, kuten mantut ja ashakit. Ensimmäinen on täytetty lihalla, toinen kasviksilla. Lampaanfilettä käytettiin kebabvartaisiin.

Alkuvuodesta Helsinki sai uuden afganistanilainen ravintolan, kun Kabul Grill avattiin Itäkeskuksen Eastoniin (Kauppakartanonkatu 3) ravintola Maharajan tilalle. Kabul Grill toimi vuoteen 2019 asti Malmilla.

–  Kabul Grill tarjoilee perinteisin menoin sekä reseptein valmistettuja afganistanilaisia makuelämyksiä ja lämmintä tunnelmaa, kauppakeskus kertoo Facebookissa.

Kabulin Qabuli polo mahicha -annos sisältää lampaan potkaa, joka tarjoillaan sekä rusinoilla että porkkanalla maustetulla riisillä. Afganistanilaisten pataruokien lisäksi tarjolla on shish kebabia sekä burgereita ja wingsejä.

Juttua muokattu 6.2. klo 20.35: Lisätty Antares-ravintolan kommentit.

Burger Kingin tilalle avattiin hulppea afganistanilainen ravintola – yrittäjä kertoo saaneensa paljon tukea suomalaisilta: "Pidämme hymyn naamalla, vaikka se ei ole helppoa"

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä