Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kannelmäkeen rakennetaan 750 oppilaan uusi koulu – vanha puretaan, oppilaat evakkoon

Runonlaulajantielle Kannelmäkeen suunnitellaan uuden, nykyistä suuremman koulun rakentamista. Nykyinen koulu puretaan.

Uutta koulua suunnitellaan 750 oppilaalle ja se tulee jatkossakin olemaan 5–9-luokkalaisten käytössä. Koulun nykyinen oppilasmäärä on 500.

Koulu rakennetaan, koska alueen oppilasmäärän ennustetaan lähitulevaisuudessa kasvavan.

Alustavissa luonnoksissa rakennus on 2–3-kerroksinen ja sijoittuu lähemmäs Runonlaulajantietä kuin nykyinen. Koulun oppilaat siirtyvät väistötiloihin Pelimannintielle vuonna 2024. Tavoitteena on, että koulu otetaan käyttöön vuonna 2027.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua 10. maaliskuuta asti.

Helsingin Uutiset on jo aiemmin kertonut Kannelmäen alueen lapsimäärän kasvamisesta. Soittajantien varteen on vuonna 2024 valmistumassa yli 220-paikkainen päiväkoti Vanhainen.

Runonlaulajantien nykyisen koulurakennuksen säilyttäminen edellyttäisi rakennuksen laajamittaista peruskorjausta sekä pysyvää lisärakentamista, jolla korvattaisiin väliaikaiset

paviljonkirakennukset. Nykyinen koulu on kaksikerroksinen ja valmistunut vuonna 1966. Paviljonkikoulurakennukset ovat valmistuneet vuosina 2015, 2018 ja 2020.

Nykyinen koulutontti pienenee, kun tontin länsiosa liitetään lähivirkistysalueeseen. Lisäksi tutkitaan Runonlaulajantien jalkakäytävän jatkamista lännen suuntaan ja uuden kävely- sekä pyöräily-yhteyden rakentamista Mätäjoen lähivirkistysalueelta Runonlaulajantielle.