Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin uusi jättipäiväkoti aukesi "keskelle ei mitään" – Janilta, 42, välitön reaktio

Rakenteilla olevassa Verkkosaaressa on nyt yksi Helsingin isoimmista päiväkodeista.

Verkkosaaressa paalutuskone hakkaa paaluja maahan. Paukahdukset kaikuvat kerrostalojen seinistä. Merenrannassa rakennetaan kerrostaloa, ja tyhjä kuoppa odottaa työkoneiden saapumista.

Tyhjällä alueella, rakennustyömaiden keskellä on kuitenkin yksi valmis rakennus, Verkkosaaren päiväkoti. Ensimmäiset lapset saapuivat puurakenteiseen päiväkotiin helmikuun alussa.

Päiväkodin isoista ikkunoista avautuu näkymä pihalle, jossa uudet kiipeilytelineet, hiekkalaatikot ja keinut odottavat lapsien ulkoiluaikaa. Katolla aurinkopaneelit tuottavat sähköä, ja sisällä avarissa tiloissa pyörii työntekijöitä ja lapsia.

Päiväkoti on jo täydessä toiminnassa, mutta viimeistelytyöt ovat vielä kesken. Pöydillä ja kärryissä on pinoissa leluja ja pelejä. Myös liikuntasalissa on paljon tavaraa, joita siirrellään parhaillaan paikoilleen.

Päiväkodin johtaja Marina Primietta, 54, kertoo, että tavaroiden purkamisessa ja järjestelyssä menee muutama viikko. Sitten kaikki on valmista.

Päiväkodissa on tällä hetkellä noin 50 lasta. Maaliskuussa lasten määrä nousee noin 150:een, kun uudet ryhmät ja ympärivuorokautinen toiminta aloittavat. Päiväkodissa on sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä ryhmiä.

Verkkosaaren päiväkoti on mitoitettu 330 lapselle, joten se on yksi Helsingin suurimmista päiväkodeista. Primietta arvelee, että syksyllä lasten määrä voi nousta jo lähelle kolmeasataa.

– Päiväkotipaikoille on kova tarve, koska Kalasataman alue kasvaa koko ajan.

Päiväkoti on rakennettu pääosin puusta. Primiettan mukaan se on hyvä asia.

– Tämä on valoisa ja täällä on hyvä sisäilma, koska rakennus on tehty puusta. Päiväkodin koko rakennusvaihe tehtiin katoksen alla, joten voin luottaa, että tämä on terveellinen ympäristö lapsille ja työntekijöille.

Päiväkodissa on kaksi liikuntasalia sekä pari pientä askartelutilaa, joissa lapset voivat nikkaroida, askarrella ja piirtää.

Tulevaisuudessa kaupunkilaisilla on mahdollista varata päiväkodin liikuntasaleja ja ruokailutilaa omaan käyttöönsä. Tilojen vuokraaminen alkaa Primiettan mukaan noin puolen vuoden kuluttua, kun päiväkotitoiminta on saatu kunnolla käyntiin.

Jani Torniainen, 42, on saapunut hakemaan poikaansa Viljo Torniaista Verkkosaaren päiväkodista. Takana on Viljon ensimmäinen päiväkotipäivä ja nyt on aika lähteä kotiin päiväunille.

Verkkosaaressa asuva Torniainen kertoo, että 2,5-vuotias Viljo viihtyi hyvin uudessa päiväkodissa.

– Kun aamulla sanoin ’hei hei’, hän lähti saman tien leikkimään, eikä häntä hirveästi harmittanut, Torniainen sanoo.

Torniainenkin pitää siitä, päiväkoti on tehty puusta. Se tuo rakennukseen luonnonläheisyyttä ja elävyyttä.

Verkkosaaren pohjoisosan rakentaminen jatkuu kiivaana. Vuonna 2023 alueella alkaa kymmeniä asuntohankkeita.

Verkkosaarenrantaan on tulossa lähivuosina kelluvia asuntoja. Päiväkodin pohjoispuolelle nousee vähähiilinen asuinkortteli ja koulu on suunnitteluvaiheessa.

Myös lisää päiväkoteja on tulossa Kalasatamaan. Päiväkoti Sompasaaren on määrä olla valmis syksyllä.

Myös Nihtiin sekä koulurakennukseen, jota on suunniteltu Verkkosaaren pohjoisosaan, on tulossa päiväkoti.