Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Naisille suunnattu sateenkaaribaari pistää lapun luukulle Kalliossa – ehti toimia vain puoli vuotta

Kalliossa sijaitseva baari ja kahvila Kvääristö sulkee ovensa pysyvästi ehdittyään olla auki vähän yli puoli vuotta. Viimeinen aukiolopäivä oli tämän viikon maanantai.

Viime kesäkuussa Kolmannelle linjalle avautunut kahvilabaari oli suunnattu naisille sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, ja tavoitteena oli tuoda Helsinkiin ravintola, jossa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.

Omistajat kertoivat asiasta Instagramissa.

– Surullisin mielin joudumme kertomaan, että Kvääristö sulkee ovensa. Kiitos teille kaikille – joukkorahoittajille, asiakkaille, henkilökunnalle, esiintyjille ja muille, jotka olette olleet tekemässä Kvääristöä. Tavoitteemme oli luoda turvallisempi tila Helsinkiin, ja palautteen perusteella siinä onnistuttiin. Kaikki nuo ihanat palautteet auttavat nyt jaksamaan, vaikka olo onkin haikea, Kvääristön edustajat kertoivat Instagramissa.

Syytä lopettamiselle ei päivityksessä kerrota, mutta moni Insta-seuraaja epäilee syyksi vallitsevaa taloustilannetta, joka on ajanut monta muutakin ravintola-alan toimijaa ahtaalle.

Kvääristö-hanke keräsi viime vuonna ravintolalle joukkorahoituksella yhteensä noin 48 000 euroa.

Aiemman jutun mukaan kyseessä oli suurehko ravintola: asiakaspaikkoja oli 84 ja asiakastilaa yhteensä 150 neliötä.

Vielä syyskuun alussa omistajat kertoivat Helsingin Uutisille laajentavansa toimintaa:

– Syyskuusta lähtien on tulossa lounastarjoilu. Lisäksi on tulossa muun muassa itsepuolustustyöpaja ja kirpparitapahtumia, he kertoivat tuolloin.

Kvääristön sulkemisesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Korjaus kello 20.14.: Muokattu juttuun, että Kvääristön viimeinen aukiolopäivä oli tämän viikon maanantaina.