Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta tietoa kaupungin 0,00 euron palkkakuiteista – näin monelta palkka puuttuu nyt

Helsingin palkanlaskennan virheet on saatu alemmalle tasolle kuin ennen Sarastia-järjestelmään liittymistä viime keväänä, kaupunki kertoi keskiviikkona.

Virheiden osuus on nyt noin neljä prosenttia, mikä on kaupungin asettama välitavoite.

Valtaosa virheistä on osittain puuttuvia palkkoja ja loput esimerkiksi lomapäiviin ja poissaoloihin liittyviä virheitä sekä liikaa maksettuja palkkoja.

Helsingin Uutiset kertoi viime kesänä, kuinka kaupungin työntekijät saattoivat jäädä kokonaan ilman palkkaa. Esimerkiksi toukokuussa 2022 tällaisia tapauksia oli kaupungin mukaan noin 400.

Tällä hetkellä niin sanottuja nollapalkkakuitteja on korjauksessa alle sata.

– Tämä on 0,15 prosenttia kaikista kaupungin maksamista palkoista. Kyseessä on yleensä määräaikainen työntekijä tai keikkatyöntekijä, eikä kuukausipalkkainen. Virheitä korjataan korkealla prioriteetillä, sanoo Helsingin palkanlaskennan vakauttamishankkeen johtaja Kirsti Laine-Hendolin Helsingin Uutisille.

Kaupungin arvion mukaan kaikki viime vuonna syntyneet virheet saadaan korjattua viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.

Palkanmaksun asiakaspalvelussa edelleen ajoittaista ruuhkautumista. Taustalla ovat verokortteihin ja sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan organisaatiouudistukseen liittyvät asiat.

–  Erityisesti palkanmaksupäivinä yhteydenottoja on ollut tämänhetkistä normaalitasoa enemmän, kaupunki kertoo.