Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllypuron terveysasemalle suunnitellaan suurta laajennusta – hinta-arvio lähes 70 miljoonaa euroa

Myllypuron laajennetun terveys- ja hyvinvointikeskuksen arvioidaan olevan käytössä vuonna 2028.

Kaupunki suunnittelee Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajentamista.

Laajennusosasta on suunniteltu viisikerroksista, ja se sijoittuisi metroaseman lippuhallin paikalle. Lippuhalli tulisi laajennusosan yhteyteen.

Kaupungin tavoitteena on koota uudistettuun keskukseen monipuoliset terveys- ja hyvinvointipalvelut Myllypuron, Vartiokylän, Mellunkylän ja Östersundomin asukkaille laajoilla aukioloajoilla, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tämän hetken arvion mukaan rakentaminen alkaa vuoden 2024 lopulla. Se edellyttää, että tekeillä olevan rakennuspaikan asemakaavan muutos on lainvoimainen.

Rakennustyöt kestävät noin kaksi vuotta, minkä jälkeen tilat varustetaan käyttökuntoon.

Laajennetun terveys- ja hyvinvointikeskuksen arvioidaan olevan käytössä 2028. Aikataulu tarkentuu suunnittelun edetessä.

Rakennuskustannukset on arvioitu 69,5 miljoonan euron suuruisiksi.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että laajennusosan rakentaminen ja vanhojen tilojen muutostyöt vaiheistetaan sillä tavalla, että rakentamisesta aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä Myllypuron terveysaseman toimintaan. Remontissa sisäpysäköintitilaan tulee 24 uutta autopaikkaa.

Suunnitelmien mukaan uuteen terveys- ja hyvinvointikeskukseen tulisivat terveysasemapalvelut, hammashoidon palvelut, fysioterapia ja toimintaterapia, ravitsemus- ja jalkaterapiaa, nuorten ja aikuisten sosiaalipalvelut, perustason mielenterveys- ja päihdepalvelut, erikoissairaanhoidon jalkautuvat palvelut, ikääntyneiden palveluohjaus, laboratorio ja röntgen sekä kahvila ja ravintola.

Kontulan ja Kivikon terveysasemien palvelut muuttavat Myllypuron uudistettuun terveys- ja hyvinvointikeskukseen arviolta vuonna 2028. Kontulaan jää pienimuotoinen lähipalvelupiste.