Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ville Haapasalo avaa pikaruokaravintolan Kallioon

Näyttelijä Ville Haapasalo avaa keväällä georgialaisen pikaruokaravintolan Kallioon.

–  Tarkoitus on myöhemmin laajentaa ravintola ketjuksi, Haapasalo kertoo HU:n sisarlehti Avecille.

Ville Haapasalo avaa uuden ravintolan Helsinkiin – jos tilaat vodkaa, muista tämä sääntö

Haapasaloa on kiittäminen siitä, että georgialainen keittiö on Suomessa tällä hetkellä niin tunnettu ja suosittu. Haapasalo avasi vuonna 2016 Helsinkiin georgialaisen ravintolan Purpurin, joka laajeni pian myös Tampereelle. Kun koronapandemia lopetti Haapasalolta näyttelijäntyöt, hän ryhtyi myymään georgialaistyylisiä hatsapuri-juustoleipiä.

Syksyllä 2021 Haapasalo avasi Helsingin keskustaan Davai, Davai -ravintolan, joka esitteli "entisten Neuvostoliiton maiden ruokakulttuuria." Ravintola suljettiin Venäjän hyökäykkäyssodan alkamisen jälkeen viime vuonna.

Asko, 74, syö Kallion legendaarisessa pihviravintolassa 5 kertaa viikossa – nyt innostuivat naiset

Georgialaisen keittiöön nykyiseen suosioon Haapasalo näkee monta syytä.

– Esimerkiksi hatsapurin resepti on 5 000 vuotta vanha. Jos resepti on säilynyt noinkin pitkään, niin jotain on tehty oikein. Georgialainen ruoka on yksinkertaista ja hyvää. Maut ovat perusmakuja, eikä ruoka ole tulista, mutta erilaisten yrttien myötä siinä on paljon makua. Georgialaisen ruoan valmistaminen ei myöskään vaadi mitään kikkailua keittiössä. “

Santtu, 32, lataa suorat sanat Kalasataman grillikohusta: "Ihmeellistä nimbyilyä!" – koko rakennus laitettiin uuteen uskoon

Haapasalon mukaan georgialainen keittiö on yksi huonoimmin tunnetuista keittiöistä maailmalla. Syynä on se, että maassa ei ole ollut keittokirjoja, johon reseptejä olisi kerätty, vaan kaikki osaaminen on kulkenut perheissä ja suvuissa sukupolvelta toiselle.

– Jokaisella perheellä on oma tapansa ja reseptinsä tehdä perinneruokia, kuten hatsapuria.

– Mittaan sitä, onko joku ruoka lempiruokani vai ei sillä, että pystynkö syömään sitä joka päivä. Hatsapurin lisäksi myös georgialainen papumuhennos Lobio läpäisee tämän testin. En ole papujen suuri ystävä, mutta Lobiota voin syödä päivittäin.

Lue Ville Haapasalon pidempi haastattelu Avecista.

Tiesitkö, mistä maasta borssikeitto on oikeasti kotoisin? – nämä ruokalajit venäläinen keittiö on ominut itselleen

Juttua muokattu 12.2. klo 8.55: Lisätty maininta Davai, davai -ravintolasta.