Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläisabi jätettiin tylysti pois penkkarirekasta – "Ainutkertainen päivä, joka ei enää toistu"

Rehtorin mukaan asiassa ei ole mitään kummallista. Opiskelijat vastaavat rekka-ajelusta ja sopivat keskenään niiden maksamisesta.

Helsingissä lukiota käyvältä abiturientilta evättiin pääsy penkkarirekkaan, sillä hän ei ollut maksanut vaadittua penkkarimaksua ajoissa. Asiasta kirjoittaa opiskelijan vanhempi Helsingin Uutisten Lukijan areenalla.

Vanhempi toteaa, että parinkympin maksu voi unohtua etenkin nuorelta, mutta miksei aikuiseltakin.

– Koulu ohjeistaa, että jollei maksu ole tilillä tiettynä päivänä, rekkaan ei ole asiaa. Minun abillani ei ollut, vaikka oli asut ja kaikki. Ainutkertainen päivä, joka ei voi toistua koskaan enää. Onko reilua nuorelle ylipäätään tai vähävaraiselle perheelle? mielipidekirjoittaja avautuu.

Kyseessä on Helsingin kaupungin lukio, jonka rehtorin Helsingin Uutiset tavoitti. Koulun nimeä ei julkaista abiturientin yksityisyydensuojan vuoksi.

Rehtorin mukaan asiassa ei ole mitään kummallista. Hän huomauttaa, että rekka-ajelu on opiskelijoiden itsensä järjestämää toimintaa.

– Penkkarit olivat kaikille ilmaiset ja yhteiset. Jokaisessa lukiossa opiskelijat vastaavat itse rekoista ja myös jakavat maksun keskenään.

Rehtori kertoo tehneensä myös pienen kyselykierroksen muihin lukioihin.

– Vuosaaresta niin kuin muistakin lukioista vastattiin jo minulle, että abit itse maksavat rekat. Ja kaikki niihin olisivat mahtuneet, jos olisivat ajoissa muistaneet ilmoittautua ja myös maksaa aika pienenkin maksun.