Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hanasaareen voi tulla kelluva merikylpylä ja saunoja – uusi asuinalue saa rantaviivaa noin 1 kilometrin verran

Hanasaareen voi tulla kelluva merikylpylä. Valtuusto ottaa keskiviikkona kantaa Oona Hagmanin (liik.) ja 25 muun valtuutetun aloitteeseen.

Kaupunki on aiemmin linjannut, että avointa uimapaikkaa parempi ratkaisu Hanasaareen olisi selkeästi erotettu merivesiallas tai kelluva uimala, mikäli hankkeelle löytyy yksityinen toteuttaja.

Hanasaaren asemakaava-alueelle tulee rantaviivaa noin kilometrin pituudelta. Sen saaminen eläväksi ja kaupunkielämää rikastuttavaksi on yksi kaavatyön tavoitteista.

Alueelle voidaan kaavoittaa niin kelluvia kuin kuivalle maalle rakennettavia saunoja, kylpylöitä ja muita hyvinvointia palvelevia rakennuksia, kaupunki toteaa. Osa palveluista voi myös integroitua asuinrakennusten maantasokerrokseen.

Hanasaaren voimalakäytöstä vapautuvalle alueelle suunnitellaan 6–7 kerrosta korkeita umpikortteleita, sisäpihoille kuhunkin on kaavailtu korkeampi torni.

Alueen poikki on tarkoitus rakentaa kanava, jonka rannoille sijoittuvat puistokaistaleet.

Tavoitteena on säästää voimalan huoltorakennus ja laboratoriorakennus. Niille etsitään uutta käyttöä.