Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Legendaarinen Teboil aukeaa uudelleen Helsingissä – Näin Venäjä-boikotti vaikutti kauppiashakuun

Viime vuoden syyskuussa yllättäen suljettu Ruskeasuon Teboil aukeaa uudelleen 28. helmikuuta. Mannerheimintien ja Koroistentien kulmauksessa 1960-luvulta lähtien sijainneen huoltoaseman uusi kauppias on Jaanus Tali.

ABC luopui poliisien ilmaisesta edusta – helsinkiläinen kauppias pitää kiinni periaatteestaan: "Tarkoitus on osoittaa heille kuuluvaa arvostusta"

Edelliset yrittäjät olivat veljekset Jyri Vikkelä ja Marko Vikkelä. He olivat tekemässä Teboilille isoa remonttia vuonna 2020.

Teboilille on tulossa samat palvelut kuin aiemmin, kuten kahvio, lounasravintola ja autopesu. Autohuoltoa on tarkoitus laajentaa myös pikahuollon suuntaan.

Lisäksi Ruskeasuolle etsitään hampurilaisiin erikoistunutta pikaruokabrändiä. Teboilin valikoima- ja aluepäällikkö Ari Elovaara sanoo, että neuvottelut tästä ovat vielä kesken. Aiemmin Ruskeasuolla on ollut tarjolla Sibyllan pikaruokaa.

Teboil-huoltamot joutuivat boikotin kohteeksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan, sillä yhtiön omistaa venäläinen öljy-yhtiö Lukoil. Huoltoasemat ovat paikallisten yrittäjien ja heidän henkilökunnan operoimia.

Sota ei ole Teboilin mukaan juurikaan näkynyt Ruskeasuon kauppiashaussa.

– Hakijoita on ollut todella paljon, koska Ruskeasuon Teboil on niin hyvällä paikalla. Keskusteluja on käyty runsaasti. Varmasti osa on miettinyt asiaa ja tehnyt ratkaisuja, Elovaara kertoo.

HU ei tavoittanut Jaanus Talia kommentoimaan huoltoaseman suunnitelmia.

Koroistentien Teboil on yksi Helsingin tunnetuimmista huoltoasemista. Se on ollut perinteisesti muun muassa taksikuskien, työmiesten, poliisien ja autoharrastajien suosima paikka. Teboil on toiminut syksystä lähtien kylmäasemana.

Legendaarinen huoltoasema suljettiin Helsingissä –  taksimiehet Severi, 72, ja Markku, 64, luottavat nyt tähän klassikkoon: "Toista yhtä hyvää ei ole"

Helsingissä 44 vuotta toimineen huoltoaseman polttoainemyynti notkahti – Yrittäjä näkee useita syitä: "Ymmärrän niitäkin, jotka boikotoivat"