Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Osa Lastenlinnasta aiotaan purkaa – havainnekuvat näyttävät, mitä tilalle voi tulla

Kaupunki suunnittelee Lastenlinnan 1950-luvun lopulla valmistuneiden laajennusten purkamista. Tilalle voisi tulla asuintaloja.

Vanha lastensairaala sijaitsee Taka-Töölössä. Linnankoskenkadun varrelle on suunniteltu kaksikerroksista ja Stenbäckinkadun varrelle 2–8-kerroksista rakennusta.

1940-luvulla valmistuneet rakennukset on suojeltu. Myös tärkeimmät sisätilat on tarkoitus suojella. Kolme vuotta sitten HUS piti mahdollisena, että myös 1950-luvun osat suojeltaisiin. Kaupungin mukaan uudet rakennukset ovat heikkokuntoisempia kuin alkuperäiset osat.

HUS on yrittänyt myydä Lastenlinnaa vuodesta 2014. Lukuisista yrityksistä huolimatta kauppoja ei ole saatu maaliin asti.

Tällä hetkellä Lastenlinnaa ei yritetä myydä.

– Lastenlinna tulee myyntiin uuden kaavan mukaisena, sanoo HUS-yhtymän kiinteistökehitysjohtaja Hannu Lähteenmäki HU:lle.

Uusi kaava ei toisi muutoksia alkuperäisten osien käyttötarkoitukseen. Ne on kaavoitettu toimitiloiksi.

– Se on väljä käsite ja voi tarkoittaa esimerkiksi hotellia tai toimistoja.

Lastenlinnaan on kaavailtu aiemmin muun muassa palveluasuntoja ja päiväkotia. Kaupat ovat tyrehtyneet muun muassa sen takia, että rakennuksen peruskorjauksen kustannukset ovat hyvin suuret. Vuonna 2020 arvio oli 6–7 miljoonaa euroa.

Hanketta esitellään Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 8. maaliskuuta.

Juttua muokattu 15.2. kello 15.07: Lisätty HUS-yhtymän kommentit. Kello 15.42: Lisätty havainnekuvat.