Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katsojien mitta tuli täyteen Helsingissä – elokuvateatteriin vaaditaan uutta kieltoa

Kännyköiden käyttö kesken leffaesityksen on häirinnyt viime aikoina monia Helsingin Uutisten lukijoita.

Asiasta syntyi runsaasti keskustelua, kun HU julkaisi jutun 28-vuotiaasta Henristä, jonka leffailta meni pilalle kännyköiden kirkkaiden valojen vuoksi. Hän oli pyytänyt lähellä istuvaa katsojaa sulkemaan puhelimen, mutta vastaukseksi Henrille näytettiin keskisormea.

– Kettumainen riesa, Henri kommentoi vilkkuvia valoja.

HU:n lukijan mielestä kännykän käyttö kesken elokuvaa on muiden halveksimista.

– Yleensä en ole valittaja, mutta täysin pimeässä elokuvasalissa kännykkäänsä tuijottava saa minulta vahingossa poppareita päällensä, HU:n Facebook-sivulla kirjoitetaan.

– Nykyään elokuvissa tosiaan ollaan kuin omassa olohuoneessa, kännykät välkkyvät, porukat juttelevat ja mekastavat estottomasti, esityksissä ruokaillaan ja nautiskellaan pientä ja isoa purtavaa, HU:n verkkosivuilla kommentoidaan.

Finnkinon ja BioRexin mukaan kännyköiden valot eivät ole iso ongelma. Henkilökunta joutuu puuttumaan kuitenkin toisinaan tilanteisiin.

– Tennispalatsin sali oli lauantai-iltana viimeistä paikkaa myöten täynnä, mikä oli ihanaa sinänsä. Eräs nuori nainen roplasi kännykkäänsä mutta vahtimestari tuli ykskantaan paikalle ja ilmoitti:" Anteeksi, mutta voitko laittaa puhelimen pois, se häiritsee muiden elokuvailtaa", Facebookissa kerrotaan.

Nainen pahoitteli ja sulki kännykän.

– Arvostan valtavasti sitä että epäkohdista uskalletaan sanoa ja yleisen viihtyvyyden ja jo turvallisuuden takia leffahäiriköinti estetään. Pitäisikö kerta kaikkiaan leffan alussa kuuluttaa että puhelimen ja huumaavien aineitten käyttö on kielletty, kirjoittaja jatkaa.

Ilmiö on tuttu myös teattereissa.

– Parasta oli Kansallisteatterissa kun näytelmään kuului tehokeinona hetken täysi pimeys, joku ryhtyi lukemaan postejaan, HU:n lukija kommentoi Facebookissa.

–  Olin 11-vuotiaani poikani kanssa eilen teatterissa. Vaikka kännykät oli laitettu hiljaiselle ja pois näytöksen alussa, puhelin oli yhtä äkkiä hänen kädessään. Hän halusi nähdä paljonko kello on. Ohjasin puhelimen saman tien pois ja asia käytiin vielä tarkemmin läpi väliajalla. Siitä puhelimesta ei edes katsota kelloa. Oi aikoja, oi tapoja, toinen kirjoittaa.

Mikä muu ärsyttää kuin kirkas valo?

– Hajuvedellä lotraaminen ennen leffaa, lukija manaa ja täydentää kommenttiaan pahoinvointiemojilla.

Miten ongelmaa voisi kitkeä?

– Kännykkäparkki ja alennusta leffasta vois olla hyvä idea, yksi ehdottaa.

– En käy enää leffateattereissa kun porukat ei osaa enää käyttäytyä. Leffasaleihin pitää saada kännykkäkielto.