Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisia muistetaan kynttilätapahtumassa Senaatintorilla – kirkonkellot soivat hyökkäyssodan vuosipäivänä ympäri maan

Senaatintorilla järjestetään kaikille avoin Valoa Ukrainaan -muistotilaisuus perjantaina 24. helmikuuta. Tällöin Venäjän hyökkäyssodan aloituksesta tulee kuluneeksi vuosi.

Tilaisuus alkaa kello 16 Tuomiokirkon kellojen soitolla ja minuutin hiljaisella hetkellä. Muistotilaisuus päättyy kello 20.

Tilaisuudessa voi osoittaa myötätuntoa ukrainalaisille sytyttämällä kynttilän Tuomiokirkon portaille.

Kynttilän voi hankkia itse ja siihen voi kirjoittaa tervehdyksen. Järjestäjät ovat varanneet paikalle 2 000 kynttilää, kaupunki kertoo tiedotteessa. Ukrainan itsenäisyydelle voi sytyttää kynttilän myös kodin ikkunalle kello 18.

Muistotilaisuuden päätyttyä Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry kerää kynttilät ja toimittaa ne Ukrainan rintamalle, jossa niiden steariinia käytetään energia- ja valolähteenä.

Torilla on mahdollisuus tukea Ukrainaa lahjoittamalla rahaa Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräykseen.

Tilaisuuden järjestävät Helsingin kaupunki, Helsingin seurakuntayhtymä ja Helsingin yliopisto yhteistyössä valtioneuvoston kanslian ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kanssa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä perjantaina. Tällöin kirkonkellot ympäri Suomen soivat Ukrainalle kello 12.