Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala segregaatio-ongelmasta: "Keinoja on lukuisia, mutta niitä ei haluttu käyttää ajoissa"

Viime viikolla julkisuuteen levisi tieto, että kaupunki sulauttaisi painotuksia opiskelevat tavallisiin luokkiin tavoitteenaan hillitä segregaatiota, eli sosiaalisten ryhmien välistä eriytymistä.

–  Käsissä oleva ongelma on ideologisista syistä johtuen haluttu tunnustaa vasta viiveellä, ja ratkaisuksi tarjotaan keinoa, joka kohdentuu enemmän heihin, jotka eivät kuitenkaan ongelmaa ole aiheuttaneet, sanoo päätoimittaja Karri Kannala kolumnissaan.

Kannala sanoo, että keinoja segregaation torjuntaan on lukuisia, mutta mitään yhtä ja helppoa ratkaisua ei ole olemassa.

– Keinoja on lukuisia, mutta niitä ei haluttu käyttää ajoissa. Kaiken lähtökohta on oikea ja kiihkoton tilannekuva – sekin on ollut tarjolla jo vuosia, mutta vasta nyt Helsingin päättäjät, eivät tosin vieläkään kaikki, alkavat olla valmiita sen tunnustamaan.

Segregaatio-ongelma ei ole Helsingissä vielä Ruotsin tasolla, mutta sillä tiellä ollaan, Kannala sanoo.

–  Nyt on viimeinen hetki korjata suunta. Töitä ja rahaa se kuitenkin vaatii paljon enemmän kuin, jos asiaan olisi suhtauduttu objektiivisesti jo kymmenen vuotta sitten.

Lue koko Päätoimittajalta-kolumni tästä!