Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malmin 16-kerroksinen talo saa pian ensimmäiset asukkaansa – yksiön vuokra herättää keskustelua: "Kuka maksaa"

Hinnat puhuttavat kaupunginosaryhmässä: "Kuka maksaa yksiöstä Malmilla 922 euroa?"

Malmin tornitalot ovat lähes valmiit. Ensimmäiset asukkaat ovat muuttamassa reilun viikon päästä 16-kerroksiseen rakennukseen, joka on hieman kauempana junaradasta kuin naapuritorni.

Kyseessä on NREP:n operoima vuokratalo, jossa on 143 asuntoa. Asuntojen koot ovat 27,5–49 neliötä.

Yritys järjestää rakennuksessa avoimien ovien päivän torstaina 2. maaliskuuta kello 16–17.

Tornitalojen vuokrahinnat ovat olleet päivittelyn kohteena muun muassa Facebookin Malmi-ryhmässä. Esimerkiksi yksiöstä uuden tornitalon 15. kerroksessa pyydetään 922 euroa kuussa.

Malmin vetovoimaa ovat perinteisesti lisänneet edulliset vuokrat. Lähes naapurissa olevan Hekan yksiön vuokra on noin 300–450 euroa kuussa. Yksityisiltä markkinoiltakin yksiön saa huomattavasti edullisemmin kuin tornitalosta.

Kuka haluaa maksaa Malmilla lähes tuhannen euron vuokraa, keskustelupalstalla on ihmelty.

”Odotamme kohteen mahtavien näköalojen, sijainnin ja laadukkaiden asuntojen täyttävän asunnot kevään kuluessa”, kerrotaan NREP:ltä sähköpostitse.

Asunnot on suunniteltu erityisesti nuorille aikuisille, joita kiinnostavat erinomaiset julkisen liikenne yhteydet sekä palvelut.

Asukkaiden käytössä on talosauna, kerhotila ja pesutupa sekä osa naapuritalon palveluista.

Lähemmäksi rataa tulevassa kerrostalossa viimeistellään 238 Noli Studiosin kohdetta, jonka kalustetut studiot on tarkoitettu hotellityyppiseen, muutaman päivän majoittumiseen sekä pidempiaikaiseen majoittumiseen.

Studiot ovat kooltaan 19–34 neliötä. Majoittujien käytössä on yhteiskäyttötiloja niin ruoanvalmistukseen kuin ruokailuun ja etätöiden tekoon. Käytössä on myös oma kuntosali ja saunatilat.

Studioasuntoja tarjotaan toistaiseksi toukokuusta alkaen.

– Varauksia on jo tullut. Tavoitteena on, että voisimme ottaa majoittujia jo huhtikuun puolella kertoo Roni Huttunen NREP:n Noli Studiosista.

Studioita voi varata lyhyeksi ajaksi dynaamiseen hinnoitteluun perustuvalla vuorokausihinnalla. Esimerkiksi kesäkuussa yöpyminen Malmin ytimessä maksaa 117–124 euroa studion koosta riippuen.

Kevyesti kalustetun studion kuukausivuokra on 1 147 euroa kesäkuussa. Mikäli asuntoa tarvitsee 12 kuukauden ajan, on hinta 695 euroa kuussa. Majoittumisen keston voi määritellä majoittumisen aikana.

Kuka sitten haluaisi majoittua juuri Malmilla, oli kyse sitten lyhyestä tai pitkästä ajasta? Noli Studiosilla on kalustettuja asuntoja myös esimerkiksi Katajanokalla.

Huttunen uskoo Malmin studioiden kiinnostavan kaikkia, joilla on tarve majoittua juuri Pohjois-Helsingin alueella – oli kyse sitten työ- tai perhetilanteesta tai jostain muusta.

Hotellitarjontaa Malmin alueella ei ole lainkaan.

Pidempiaikaisen studioasumisen hän uskoo houkuttelevan etenkin muuttuvassa elämätilanteissa olevia ihmisiä, joilla on tarve asua alueella.

– Näitä ovat erilaiset työprojektit, muutot ja putkiremontit.

Etätöiden yleistymisen myötä moni voi tehdä töitä missä vain, mikä on lisännyt tarvetta lyhyille majoittumisille.

Malmin studiot ovat myös edullisempia kuin yrityksen vastaavat studiot esimerkiksi Katajanokalla tai Sörnäisissä. Yrityksellä on hotelleja myös Myyrmäessä. Malmin lisäksi uusia studioita on tänä vuonna tulossa Herttoniemeen ja Katajanokan toiseen kohteeseen.

Huttunen näkee Malmin kehittyvänä alueena, jossa myös tasokkaalla majoituksella on kysyntää.

Rakennuksen katutasoon on tulossa kaikille avoin, 60-paikkainen ”laadukas kortteliravintola” ja kesäterassi.