Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pizzerioiden rajun hintasodan aloittanut Pikku Napoli sulkee ravintolan – avattiin vasta 3 kuukautta sitten

Telakkarantaan aukeaa 24. maaliskuuta ranskalais-japanilainen Omadi Bar & Bistro -ravintola. Yrittäjät Nadim Nasser ja Matilda Mannström ovat pyörittäneet hotelli Helkan yhteydessä toimivaa Omadi Omakasea, jonka kattaukseen mahtuu enintään 8 henkilöä. Uudessa ravintolassa paikkoja on 60.

Maksaisitko? Pizzojen hinnat nousivat Helsingissä lähes 30 euroon – Asiakas: "20 euroa on jo aika paha"

Avaaminen tarkoittaa samalla sitä, että Telakkakatu 14:ssä toimiva Pikku Napoli Punavuori sulkeutuu. Ovet ovat auki viimeisen kerran sunnuntaina 26. helmikuuta.

Pikku Napoli -ketju aloitti Helsingissä pizzerioiden hintasodan, kun se avasi ensimmäisen ravintolan lokakuussa Triplaan. Kymmenen euron napolilaispizzat olivat tyylilajissaan Helsingin halvimmat. Tänä vuonna hintoihin on tehty pieniä korotuksia.

Punavuoren ravintola aukesi marraskuun lopussa. Pikku Napoli löytyy myös Espoon K-Supermarket Lippulaivasta.

We Are Groupin yrittäjä Matti Sarkkinen sanoo sulkemisen syyksi sen, että "lokaatio vaatii destinaatioravintolan". Se tarkoittaa hänen mukaansa sitä, ettei Telakkarannassa ole paljon luonnollista jalankulkua, vaan ihmiset tarvitsevat ison syyn tulla sinne.

Eikö paljon huomiota herättänyt Pikku Napoli sitten ollut iso syy?

– Ei ollut. Se oli kokeilu, jolla piti pelata aikaa uutta ravintolaa varten. Näin upea miljöö vaatii arvoisensa toimijan, Sarkkinen kertoo.

McDonald'sia isommaksi kasvanut pikaruokaketju sulki 4 ravintolaa Helsingistä – hittibrändi valtasi tyhjäksi jääneet tilat

Triplan ravintola jatkaa Sarkkisen mukaan toimintaansa normaalisti, eikä paikalle ole suunnitteilla toista konseptia.

– Se on match made in heaven. Triplassa on hyvät asiakasvirrat. Kiirepäivinä pyöräytämme 500 pizzaa.

Hintasota on näkynyt selvästi muun muassa Triplan kauppakeskuksessa. Pasilassa asemalla aiemmin toiminut Angelina ja sen tilalle avattu Draft-ravintola ovat mainostaneet näyttävästi pizzatarjouksiaan. Hintoja on painettu samalle tasolle Pikku Napolin kanssa.

Helsingin Uutiset kertoi syyskuussa, että pizzojen hinta lähentelee Helsingissä monessa paikassa jo 30 euroa.

Telakkakatu 14 on ollut tuulinen paikka. We Are Group avasi osoitteeseen Story-ravintolan viime vuoden kesäkuussa. Sen tarina jäi vain muutaman kuukauden mittaiseksi, koska tiloissa aloitettiin nopeasti remontti. Syyksi ilmoitettiin äänivuoto, joka on nyt korjattu.

Amerikkalainen ravintolatrendi tuli ryminällä Helsinkiin, vaikka lupien saanti on vaikeaa – tältä näyttää 12 tuntia savustettu häränrinta

"Meikä tarjoo!" – Burgerimies Akseli Herleviltä hieno ele kilpailevalle ravintolalle

"Nipin napin on pystytty selviytymään" – ravintoloitsija uskoo, että nyt alkaa fine dining -ravintoloiden pudotuspeli

Santtu, 32, lataa suorat sanat Kalasataman grillikohusta: "Ihmeellistä nimbyilyä!" – koko rakennus laitettiin uuteen uskoon