Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

17 puuta nurin Helsingissä, osa "eksoottisia" – rungot sahataan puuseppien käyttöön

Auroransillan pohjoispuolelta kaadetaan 17 jalo- ja lehtikuusipuuta. Syynä on Laakson yhteissairaalan työmaalle rakennettava ajotunneli.

Kaadettavat puut ovat paikalle istutettuja jalo- ja lehtikuusia.

Puurungot otetaan talteen, ja niistä sahataan puutavaraa suomalaisille puuseppäyrityksille tai ne hyödynnetään muuten runkojen kunnosta riippuen, Laakson yhteissairaalan allianssi tiedottaa.

Lehtikuusi on monelle tuttu, mutta mitä ovat jalokuuset?

– Jalokuusi on hiukan vanhahtava nimitys muualta tuoduille, eksoottihavupuille. Väljästi määriteltynä ne voivat olla joko kuusia tai pihtoja. Kuuset ovat enemmän tai vähemmän kotoisen metsäkuusemme sukulaisia ja muistuttavat siis monin tavoin sitä, kertoo kaupungin puuasiantuntija Juha Raisio HU:lle.

Pihdat muistuttavat myös kuusia, mutta poikkeavat niistä esimerkiksi irtoavien käpysuomujen osalta.

– Kun kuusilla käpysuomut aukeavat, jotta lenninsiivellä varustettu siemen pääsee irtoamaan ja avautunut, siemenensä varistanut käpy tippuu kokonaisena, niin pihdoilla yksittäiset käpysuomut irtoavat siementen mukana ja tyhjä käpyranka jää oksaan vielä kiinni, Raisio sanoo.

Pohjoisamerikkalainen aitopihta (Abies procera) kasvaa luontaisesti USA:n länsirannikolla.

– Se tunnettiin aiemmin tieteellisellä nimellä Abies nobilis, ”jalo pihta”, ehkä sen kauniin ulkomuodon vuoksi. Joulukuusenakin se kestää karisematta pidempään kuin metsäkuusemme.

Rakennustöiden valmistumisen jälkeen alue maisemoidaan ja alueelle istutetaan uusia puita.

Laakson uusien sairaalarakennusten valmistumisen jälkeen Laaksonkenttä palaa jälleen ratsastajien käyttöön. Hanke valmistuu suunnitelman mukaan vuonna 2030.

Helsinki kertoi tällä viikolla, että sekä Kaisaniemenpuistosta että Työläisäidin puistosta kaadetaan paljon huonokuntoisia puita.

Muokattu otsikkoa 23.2. klo 12.33: Puita ei kaadeta sairaala-alueelta. Paikka on Nordenskiöldinpolulla Auroran sairaala-alueen aidan ulkopuolella.