Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uskaltaako tästä enää kulkea? Reidenpaksuisia jääpuikkoja murskautuu keskelle jalkakäytävää Pasilassa

Kaupunki ei ole asettanut varoituksia vilkkaalle pyörätielle.

Pyörä- ja kävelytielle murskautuneet jääpuikot kertovat edessä olevasta vaarasta Veturitallinkujalla Keski-Pasilassa.

Rautatien alikulkusillan katosta törröttää lukuisia reidenpaksuisia jääpuikkoja. Pituutta niillä on jopa useita kymmeniä senttejä.

Vaarallisten jääpuikkojen ohi ja ali porhaltaa työmatkapyöräilijöitä etenkin aamuisin ja iltapäivisin. Myös monet Itä-Pasilan, Vallilan ja Alppilan suunnasta tulevat jalankulkijat käyttävät reittiä mennessään Triplaan tai Veturitalleille.

Jääpuikot ovat alkaneet muodostua alikulkutunnelin katossa olevien putkien kohdalle. Ne on rakennettu junaraiteilta valuvaa vettä varten. Siltaa ei ole suunniteltu alunperin vilkasliikenteiseksi alikulkupaikaksi.

– Ilmiö johtuu siitä, että radan kerroksista tuleva vesi jäätyy pakkasten kiristyessä. Ilmiötä voitaisiin estää siirtämällä ratasillan niin sanotut tippuputket, jotta vesi ei tulisi juuri kadun päälle. Mutta tämä vaatisi muutoksia ratasiltaan tai saattolämmitettyjä rännejä, tiimipäällikkö Olli-Pekka Aalto kertoo.

Projektinjohtaja Riku Kytö sanoo, ettei putkia pitäisi olla tällaisissa paikoissa.

- Normaalitapauksessa suunnittelussa otetaan tämä asia huomioon ja tippuputkia ei siten tulisi olla lainkaan kulkuväylien yläpuolella. Joskus näitä unohduksia suunnittelijoille kuitenkin tapahtuu, varsinkin jos väyliä siirretään sillan valmistumisen jälkeen.

Ongelmasta kertoi tammikuussa Helsingin Sanomat. Jääpuikkotilanne on pahentunut helmikuun lopussa.

 Urakoitsija käy taas poistamassa jääpuikot, Aalto sanoi keskiviikkona.

– Tehokkain tapa mielestäni nyt akuutisti on hoitaa jääpuikkojen pudotus hallitusti, kun niitä havaitaan. Toki tapauskohtaisesti varmasti voi tuo alueen rajaaminenkin tulla kyseeseen, Kytö kommentoi.

Kaupunki ei ole toistaiseksi laittanut alueelle varoituskylttejä.

Kaupungin tiedossa ei ole, että puikot olisivat aiheuttaneet onnettomuuksia.

Aalto toivoo, että ihmiset ilmoittaisivat vastaavista vaaranpaikoista suoraan kaupunkiympäristön toimialalle. Palautelomake löytyy täältä.

Juttua muokattu 23.2. kello 9.36. Lisätty Riku Kytön kommentit.