Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki lahjoittaa 100 000 euroa ukrainalaisten lasten auttamiseen

Helsingin kaupunki on jo aiemmin osoittanut tukeaan sodan keskellä olevia ukrainalaisia kohtaan. Muun muassa Helsingissä asuvia ukrainalaisia perheitä on autettu järjestöjen kautta.

Lisäksi kaupunki on tarjonnut sotaa paenneille palveluja, tukea ja ohjeita.

Nyt kaupunki aikoo lähettää rahallista avustusta Ukrainaan. Apu kohdennetaan erityisesti lasten ja nuorten hyväksi.

Avustuksen määrä on 100 000 euroa ja se toimitetaan Suomen Unicefin kautta. Rahat kohdennetaan kaupunginhallituksen tämän vuoden 2023 käyttövaroista.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen toteaa tiedotteessa, että ukrainalaiset lapset ja nuoret ovat kärsineet hyökkäyssodan vaikutuksista jo vuoden. Lapset tarvitsevat apua ja tukea sodan pitkäaikaisista vaikutuksista johtuen.

– He tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen ja avun. Kokonaisharkinnan perusteella apu on tarkoituksenmukaisinta toimittaa rahana. Rahoitus suunnataan maailman vaikutusvaltaisimmalle lastenjärjestölle Unicefille, joka toimii Ukrainassa aktiivisesti ja jolla on pitkä kokemus sekä Ukrainasta että toimimisesta kriisitilanteissa.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt vuoden.