Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Föhntuuli puhaltaa nyt yli koko Suomen – Tällainen on alkavan viikon sää

Alkava viikko on Forecan ennusteen mukaan lauha ja aurinkoinen. Syynä on voimistuva lännestä puhaltava föhntuuli. Foreca kertoo tilanteesta tiedotteessaan.

Ajoittain on kuitenkin pilvisempiä hetkiä ja lumisateitakin on odotettavissa osaan maata.

Yleiskuvaltaan alkava viikko on siis varsin tuulinen ja lauha. Tuulen käydessä enimmäkseen lännen ja pohjoisen väliltä myös sateet jäävät vähäisiksi.

Maanantaina herätään vielä suuressa osassa maata kylmään aamuun. Selkeässä säässä pakkanen kiristyy yöllä etelässäkin 15 asteen vaiheille. Aamupäivän aikana pakkanen kuitenkin heikkenee nopeasti. Voimistuvan länsituulen myötä lämpötila kohoaa maan länsiosassa ja Lapissa jo monin paikoin selvästi plussan puolelle.

Lännessä ja pohjoisessa on päivällä myös laajalti aurinkoista. Etelässä ja idässä on puolestaan pilvisempää, mutta sää on näilläkin alueilla iltaa kohti selkenemässä.

Pohjois-Lapissa tuuli voimistuu puuskissa kovaksi ja Kilpisjärvellä sekä päälaen Lapissa tulee ajoittain lumikuuroja.

Tiistaina tuuli käy enemmän luoteen ja pohjoisen väliltä. Sää on enimmäkseen poutainen ja aurinkoinen. Lumikuurot painottuvat Pohjois-Lappiin, mutta joitakin yksittäisiä kuuroja voi tulla myös maan länsiosassa.

Keskiviikkoyönä pohjoisesta saapuu lumisadealue, joka liikkuu maan yli eteläkaakkoon. Aamulla lunta sataa monin paikoin idässä ja Pohjanmaan seudulla. Iltapäivään mennessä enimmät sateet väistyvät kaakkoon, mutta Lappiin on saapumassa lännestä uusi säärintama sateineen.

Suuressa osassa maata päivä on aurinkoinen ja lauha. Idässä ja pohjoisessa on pakkasta yhdestä viiteen astetta. Lännessä ollaan saman verran plussan puolella.

Keskiviikkoillan aikana lumisadealue liikkuu Lapin yli itään. Torstaiyönä vähäisiä lumisateita tulee myös maan itäosassa.

Torstaina tuuli kääntyy jälleen länteen. Päivä on laajalti melko aurinkoinen ja lämpötila kohoaa suuressa osassa maata nollan ja +4 asteen välille. Lapissa lämpötila vaihtelee vähän nollan molemmin puolin ja idässäkin ollaan enimmäkseen nollan vaiheilla. Lapissa voi jälleen tulla paikoin lumikuuroja.