Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Triplan viereen kaavaillaan 130 metriä korkeaa tornitaloa

Pasilaan Triplan kauppakeskuksen viereen suunnitellaan 32-kerroksista tornitaloa, jonka matalampi osa laskeutuisi portaittain ja liittyisi Pasilansiltaan. Rakennuksesta tulisi vähintään 130 metriä korkea.

Torniin on kaavailtu pääosin toimistotiloja, pohjakerroksiin liiketiloja. Rakennuksen kattotasoille on suunniteltu viheralueita ja oleskelutiloja.

Triplan läheisyyteen oli suunniteltu myös muita korkeita tornitaloja, mutta Trigoni-niminen rakennushanke kaatui. Suunnitelma sisälsi muun muassa Helsingin ensimmäisen pilvenpiirtäjän rakentamisen.

Nyt suunnitteilla oleva rakennettaisiin Pasilansillan eteläpuolelle Veturitien ja pääradan väliin. Etelässä alue rajautuisi veturitalleihin. Rakennuksen sisäänkäynnit tulisivat Pasilansillalta ja Veturitallinkujalta.

Rakennukseen olisi mahdollisesti tulossa niin sanottu robottiparkki. Ratkaisussa autot ohjataan parkkihalliin autohisseillä. Parkkihalliin ei olisi siis tulossa ajoramppeja.

Rakennushanke toisi uusi nimiä Pasilaan. Rakennuksen ja pääradan väliin jäävä porrasyhteys nimettäisiin Kytkintangonkujaksi ja rakennuksen kaakkoispuolelle tuleva aukio Kytkintangonaukioksi.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma voitti tornialueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun alkuvuodesta. Rakennuksen päävuokralaiseksi olisi tulossa tietoliikenneyhtiö Elisa.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa tiistaina.