Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Onko tässä epävirallinen tukilakko?" – kymmeniä junavuoroja peruttu lähiliikenteestä

Junien peruutukset vaikeuttavat liikkumista pääkaupunkiseudulla tiistaina.

Lähiliikenteessä on tänään peruttu noin 30 junavuoroa. VR:n arvion mukaan peruutuksia voi tulla vielä jonkin verran lisää.

– Perumiset johtuvat väliaikaisesta kuljettajapulasta. Sairastumiset ovat vaikuttaneet kuljettajien määrään ja kaikkiin vuoroihin ei valitettavasti ole riittänyt varakuljettajia. Perumiset jakautuvat eri reiteille ja ajankohdille, VR:n viestintäpäällikkö Merja Tuunanen kertoo HU:lle.

Helsingin Uutisten toimitukseen yhteyttä ottanut lukija ennätti epäillä, että lukuisat peruutukset liittyvät joukkoliikenteen laajaan lakonuhkaan, joka alkaisi sotkea joukkoliikennettä huomisesta lähtien.

– Matkustin aamulla A-junalla Pitäjänmäestä Helsingin keskustaan. Joka toinen juna oli peruttu. Vuoroväli oli 40 minuuttia. Mietin, onko tässä epävirallinen tukilakko käynnistynyt. Tietoa oli vaikea saada.

Tietoa perutuista junavuoroista voi seurata HSL:n sivulta.

Lue lisää lakon vaikutuksista: Lakko uhkaa lamauttaa joukkoliikenteen – Katso tästä toimintaohjeet, jos bussit ja junat pysähtyvät