Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Määräaikaisten rekrytointi päiväkodeissa uudistui – HR-suunnittelija: "Yhden hakemuksen täyttämällä voi hakea kaikkia"

Yhden hakemuksen täyttämällä voi hakea kaikkia kaupungin avoinna olevia sijaisuuksia samalla kertaa

Helsingin kaupunki on 1. maaliskuuta alkaen uudistanut päiväkotien määräaikaisten työntekijöiden rekrytointijärjestelmää.

Sijaisuuksia haetaan jatkossa keskitetymmin eli ammattinimikkeen alla olevan ilmoituksen kautta. Varhaiskasvatuksessa nimikkeitä on viisi: varhaiskasvatuksen opettaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, varhaiskasvatuksen sosionomi, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja ja varhaiskasvatuksen avustaja.

Aikaisemmin jokaiselle sijaisuudelle oli erillinen työpaikkailmoitus, jolla paikkaa haettiin.

Kaupunki kertoo haluavansa uudistuksella helpottaa työnhakuprosessia ja edistää henkilöstön saatavuutta.

– Työpaikkailmoitusten massa vähenee ja tehtäväkohtaiset ilmoitukset ovat helpommin löydettävissä. Yhden hakemuksen täyttämällä voi hakea kaikkia kaupungin avoinna olevia sijaisuuksia samalla kertaa, kertoo HR-suunnittelija Mimmi Heikkilä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta tiedotteessa.

Hakulomakkeessa hakija voi kertoa toiveistaan esimerkiksi työpaikan sijaintiin, pienten pedagogiikkaan tai esiopetustehtäviin liittyen sekä tuoda esiin omaa osaamistaan ja kiinnostuksenkohteitaan. Esimerkiksi kiinnostusta luontopedagogiikkaan, kielikylpyyn, musiikkiin tai taideaineisiin voidaan huomioida, kun työntekijälle etsitään sopivaa määräaikaista työpaikkaa.

Varhaiskasvatuksen avoinna olevia työpaikkoja on nähtävissä ja haettavissa tästä linkistä.

Päiväkotien vakituisten työntekijöiden rekrytointi säilyy ennallaan. Jokaista tehtävää haetaan päiväkotikohtaisten työpaikkailmoitusten kautta. Leikkipuistojen ja perhepäivähoidon sijaisten rekrytointiin ei tule muutoksia.

Varhaiskasvatuksen ensi syksynä alkavat vakinaiset tehtävät ovat parhaillaan haussa ja kestävät 2. toukokuuta saakka.