Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi syksynä iltapäivätoimintaa tarjotaan 250 paikassa – haku alkaa maanantaina

Koululaisten iltapäivätoimintapaikkojen haku alkaa maanantaina 6. maaliskuuta.

Paikkoja jaettaessa ei ole merkitystä, koska hakuajan puitteissa hakemus on jätetty. Hakuaika päättyy 1. toukokuuta. Paikkoja voi hakea täältä.

Ensi syksystä lähtien koululaisten iltapäivätoiminta on perusopetuksen alaista toimintaa. Maksutonta, leikkipuistojen järjestämää toimintaa ei jatkossa enää järjestetä.

Toimintaa tullaan järjestämään noin 250 paikassa eri puolilla Helsinkiä kouluilla ja koulujen läheisyydessä, kuten leikkipuistoissa ja seurakuntien tiloissa.

– Iltapäivätoiminnassa tärkeää on kavereiden kanssa yhdessä tekeminen. Vuosittain yli 10 000 lasta osallistuu iltapäivätoimintaamme. Kannustamme kaikkia 1.–2.-luokkalaisia osallistumaan. Ohjattu ja mielekäs toiminta tukee lapsen hyvinvointia, toteaa perusopetusjohtaja Outi Salo tiedotteessa.

Helsinki joutui viime syksynä sulkemaan useita iltapäivätoimintaa tarjoavaa leikkipuistoa ja siirtämään työntekijöitä päiväkoteihin resurssipulan vuoksi.

Lue: Nämä Helsingin 11 leikkipuistoa avataan sittenkin koululaisten iltapäivätoimintaan

Iltapäivätoimintapaikkaa tarjotaan 1.–2.-luokkalaisille. Jos paikkaa ei järjesty toimintapaikasta, josta paikkaa on haettu, lapselle tarjotaan paikkaa toisesta paikasta. Jos toimintapaikkaan on enemmän hakijoita kuin paikkoja, etusijalla ovat ykkösluokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat.

– Toki vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa myös kauempaa, mutta suurin osa lapsista osallistuu toimintaan omalla koululla tai koulun lähiympäristössä, Salo jatkaa.

Iltapäivätoiminta on maksullista. Maksuun sisältyy välipala ja vakuutus. Jos lapsi on toiminnassa kello 16 saakka, kuukausimaksu on 100 euroa. Kello 17 saakka kestävässä toiminnassa maksu on 120 euroa kuukaudessa. Tulojen perusteella voi hakea maksun alentamista tai vapautusta maksusta.