Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Jokereiden 1500 hengen kotihallin sisällä – Fani: "Tyhjää parempi"

Jokereiden kannattajayhdistys Eteläpäädyn varapuheenjohtaja Roope Räty on innoissaan lupaavalta näyttävästä Mestiksen sarjapaikasta.

–Onhan tässä hyvä fiilis, kun tätä on jo vuosi odotettu. Nyt on jotain, mihin voidaan ensi kaudella valmistautua, Räty sanoo Helsingin Uutisille.

Jääkiekkoliitto myönsi sarjapaikan ehdollisena tiistaina. Ehdot liittyvät muun muassa talouteen.

Näillä näkymin Jokerit pelaa suurimman osan kotiotteluistaan Keravan jäähallissa. Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla on tarkoitus pelata 4–10 ottelua.

– Kerava ei ole optimaalinen vaihtoehto, mutta kuitenkin tyhjää parempi. Toivottavasti päästäisiin pelaamaan kotipelejä myös isommissa halleissa, Räty sanoo.

Eteläpääty aikoo olla aktiivisesti mukana joukkueen otteluissa ensi kaudella. Tavoitteena on käydä kaikilla vieraspaikkakunnilla vähintään kerran kauden aikana.

– Kotipelien osalta ollaan tietysti täysillä mukana, Räty toteaa.

Räty uskoo, että kaikki halukkaat eivät mahdu paikan päälle katsomaan otteluita. Kausikorttejakaan tuskin riittää kaikille. Keravan hallin katsomoon mahtuu noin 1 500 katsojaa. Vertailun vuoksi KHL-ajan katsojakeskiarvot entisellä Hartwall-areenalla pyörivät noin 10 000 katsojan paikkeilla.

Joukkueen runko rakentuisi ensi kaudella tämän kauden U20-joukkueen pelaajista. Rädyn mukaan juniorijoukkueessa on todella kehityskelpoisia pelaajia.

– Osa heistä pärjää varmasti myös Mestiksessä, mutta ei ehkä ihan johtavissa rooleissa. Kokeneempia täsmähankintoja tarvitaan, Räty sanoo.

Keravan jäähalli täyttää Mestiksen olosuhdevaatimukset jo nykyisellään. Keravan liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen kertoi Keski-Uusimaalle, että hallissa on esimerkiksi Mestiksen edellyttämä turvakaukalo.

Mestiksen ottelut televisioidaan. Tv-yhtiöt tulevat maaliskuun aikana tarkistamaan, pitääkö jäähallin valaistusta parantaa lähetyksiä varten.

Jokereiden odotetaan keräävän Mestis-otteluihin paljon yleisöä, mikä saattaa ruuhkauttaa Kalevan urheilupuiston pysäköintialueen. Parkkipaikalla on nykyisin 180 autopaikkaa, eikä lisää ole mahdollista raivata.