Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi Olympiastadionin ympärillä ei ole enää hiihtolatuja?

Osa helsinkiläisistä saattaa muistaa, että 2000-luvun alussa Olympiastadionin maastoissa kulki hiihtolatuja. Suomen Ladullakin oli tuolloin suksivuokraamo Mäntymäentiellä. Se sijaitsi Olympiastadionin viereisessä Savilan pumppaamossa, joka purettiin viime vuoden joulukuussa.

Voisiko Taka-Töölössä olla yhä kysyntää suksivuokraukselle?

– Luovuimme vuokrauksesta taloudellisista syistä. Toki meidän olisi mahdollista tarjota suksien vuokrausta. Kyse on enemmän kysynnästä ja tarjonnasta. Kaupunki ei aja latuja stadionin ympärille niin, että saisimme ladut menemään Auroransillan yli Laaksoon, sanoo Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson.

Kaupungin mukaan Olympistadionilta ei saa järkevää latuyhteyttä Keskuspuistoon.

– Reitillä on niin paljon aurattua yhteyttä. Joskus 20 vuotta sitten on ajettu Eläintarhan kuntoradalle latua, mutta se on liian kapea. Teiden ja ulkoiluteiden ylityksiä on liikaa, sanoo tiimiesihenkilö Mircos Kienanen Helsingin kaupungilta.

Tällä hetkellä Laakson ratsastuskentällä on Laakson yhteissairaalan työmaa. Se on vaikuttanut Keskuspuiston ladun lähtöpaikkaan.

– Laakson ratsastuskentältä aiemmin lähteneen ladun alkupää siirtyi lyhyen matkan Keskuspuiston puolelle, kun työmaa otti ratsastuskentän haltuunsa, Laakson yhteissairaalan viestinnästä kerrotaan.

Ladun uusi aloituspaikka näkyy Ulkoliikunta.fi-palvelusta.

Hiihtoperinne ei ole kuitenkaan kadonnut Olympiastadionilta. 4.3.–22.3. stadionilla järjestetään Helsinki Ski Weeks.

Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa perinteisen tyylin ladut on vedetty stadionin sisäpuolelle. Paikanpäältä voi vuokrata myös suksia.

Ohjelmassa on muun muassa lapsiperheiden Hippo-hiihdot 11.3. sekä päätöspäivänä huippu-urheilijoiden stadionshow.

Hippo-hiihtoihin voivat ilmoittautua 3–10-vuotiaat, mutta tapahtuma on avoin kaikille halukkaille.