Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katajanokan Allas haastoi Viking Linen käräjille – taustalla kiista törmäysvahingoista

Katajanokan Allas-merikylpylä ilmoittaa haastaneensa Viking Linen käräjäoikeuteen.

Viking Linen M/s Gabriella -matkustajalautta törmäsi 12.1.2022 Altaaseen, mutta yritykset eivät ole reilun vuoden aikana päässeet sopuun vahingonkorvauksista.

Törmäyksessä laiturin ja rantamuurin rakenne kärsi vahinkoja ja Altaan saunarakennus halkesi kahtia. Altaan mukaan Viking Line ei ole suostunut korvaamaan vahinkoa eikä hyväksynyt Altaan ehdotusta asiasta neuvottelemiseksi, joten korvauksia haetaan nyt oikeusteitse.

– Törmäyksen aiheuttamat vahingot eri osapuolille ovat yhteensä yli 5 miljoonaa euroa. Tästä summasta Altaalle on aiheutunut noin 3 miljoonan euron suuruiset taloudelliset menetykset ja omaisuusvahingot. Korvattavassa summassa on huomioitu väliaikaisten saunojen investointi ja menetetyt tulot noin 1,5 vuoden ajalta, jonka Altaan saunarakennus on poissa käytöstä ennen kuin se on korjattu, sanoo tiedotteesa Altaan hallituksen puheenjohtaja Raoul Grünstein.

Gabriellan törmäyksen syy oli ilmeisesti sen yhden sähkölaitteen ylikuormitus, joka johti aluksen sähköjärjestelmän häiriöön ja ohjailukyvyn menetykseen.